Mitt första inlägg!

Hej och välkommna till min blogg!

Jag heter Malin och är 26 (snart 27) år gammal, jag lever tillsammans med min sambo Tom och vår gemensamma son Charlie. Tom och jag träffades när vi arbetade en säsong i Protaras på Cypern 2013. Sommaren 2015 flyttade Tom hit till Sverige och vi bor nu tillsammans i ett radhus med vår son Charlie. Charlie föddes i Oktober 2019 och är alltså ca 9 månader i skrivande stund. Vi pratar både svenska och engelska med Charlie dagligen och vi hoppas att han kommer känna sig lika trygg i båda språken när han växer upp.

Här i bloggen så tänker jag att jag kommer att dela med mig av hur det är att leva i en familj som är tvåspråkig. Hur tänker vi kring uppfostran med språk samt de olika kulturella skillnaderna. Hur ger vi Charlie det bästa av båda länderna utan att det blir en krock? Hur ska man tänka kring telefoner och skärmtid när halva släkten bor i England och man enbart kan kommunicera genom telefoner/surfplattor? Hur är det i dagsläget när man inte får resa pga. Covid-19, vilket innebär att Charlie inte får träffa sin farmor, farfar, faster, farbror mm. Hur ska man ställa sig till det och hur påverkar det Charlies relation till dem?

Jag kommer även att dela med mig av tips och tricks som vi har lärt oss under tiden med småbarn, vilka produkter har vi tyckt varit riktigt bra och vilka har varit mindre bra. Vi kommer även dela med oss av mat-och sömnrutiner och liknande. Även om detta inte kommer vara en så stor del av bloggen.

Självklart kommer det även komma upp en hel del om vårt vardagsliv, vad gör vi om dagarna? Vart åker vi på semester och vilka guldkorn har vi att dela med oss av och liknande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s