Att tälta med en bebis!

För en vecka sedan bestämde vi oss lite spontant för att åka och tälta på Öland. Vi satt här hemma på fredag eftermiddagen när Charlie sov och diskuterade vad vi ville göra över helgen och kom fram till att vi ville åka och campa på Öland. Denna idé kom ifrån att vi visste att min familj skulle åka dit för att vindsurfa över helgen och eftersom vädret skulle vara så fint så blev vi också sugna på att åka med.

Så när vi hade suttit och googlat en stund och hittat bra tält och gas-kök så åkte Tom iväg för att handla allt som vi kunde tänkas behöva för en helg i tält. Både Tom och jag har tältat förut men det är säkert över 10 år sedan jag sov i tält och allt som Tom äger som har att göra med att campa ligger kvar hemma i England. Vi behövde alltså köpa nästintill allt som har med tält att göra, förutom sovsäckar som vi fick låna av mina föräldrar. Så Tom kom hem ifrån sin shoppingrunda ca 19.00 med alla grejer och vid 08.30 dagen efter åkte vi mot Öland!

Resan ner var nog det vi var mest oroliga över, Charlie som inte gillar att åka bil och vi gav oss ut på en bilresa som tar ca. 3-3,5 timma. Men det gick hur bra som helst, Charlie sov första biten, sen tog vi en paus och sedan åkte vi sista biten. Vi trodde att vi skulle behöva ta mycket mer pauser och att det skulle kännas mycket tyngre. Men resan gick hur bra som helst och det var bara en stund på slutet där han verkligen tröttnade på att åka bil, så jag mutade med lite frukt så gick det bra också.

Vi hade superhärliga dagar med 28 grader och sol, så det blev mycket sol och bad för oss alla. Platsen där vi tältade båda nätterna ligger precis vid havet så det är enkelt att gå och ta sig ett dopp när man känner för det. Vilket är perfekt för både jag och Charlie älskar att bada. Sen är det ju också väldigt smidigt att ha närheten till havet när man inte har tillgång till vatten på annat sätt. Blir det mycket kladd när det ska ätas så är det bara att skölja av i havet, istället för att sitta med våtservetter eller behöva använda dricksvattnet.

Hur gick det för Charlie att sova i tält då? Jo, vi var faktiskt riktigt imponerade över hur bra det gick! Första natten var det inga konstigheter alls, vi gick ett varv med honom i vagnen så han fick somna i den och när vi gick och la oss så tog vi med honom in i tältet. Han sov i princip hela natten, det var ett par gånger som han kröp runt i sömnen och letade efter ett hörn att sova i (han sover alltid med huvudet in i hörnet på sin spjälsäng), men annars så var det inte sämre sömn än hemma. Andra natten var det lite svårare för honom att komma till ro. Men vi har förstått nu i efterhand att det handlade om att febern började smyga sig på och inte hade med själva tältningen att göra.

En anledning till varför jag skriver detta är för att jag vill visa att man inte behöver sitta hemma bara för man har småbarn. Jag hör så många som pratar om att de inte kan göra resor eller semestra på samma sätt efter de fått barn. På ett sätt kanske det är sant, för resan måste ju ske efter bebis behov och inte efter mina. Men det är nog också det som är största skillnaden, vi fick tänka på när Charlie behövde ha en paus från bilåkande, sova eller äta och inte bara på när vi var sugna på att göra något speciellt. Men så länge man vet om det och tycker att det är okej så är det minst lika lätt att åka med som utan barn. För två år sedan lånade jag och Tom mina föräldrars buss och sov i den några nätter på Öland och jag ser inte att det var någon större skillnad då mot nu. Förutom att vi sov i tält och fyllde bilen lite snabbare denna gång. Jag tror till och med att vi var mer planerade förra gången vi åkte, medan denna gång bestämde vi oss bara några timmar innan vi skulle åka. Så jag vill slå ett slag för att man kan verkligen semestra lika enkelt med som utan barn! Vi hade en SUPERHÄRLIG helg och sitter redan och tittar på när vi kan åka tillbaka eller nya resmål som vi vill åka och tälta vid.

Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s