Pipmugg, glas eller flaska?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.

Vi har alla möjliga flaskor för Charlie att dricka vatten ur och detta är för jag varit fundersam till vad som är bäst. Vad borde han dricka ur nu när han snart är 10 månader? Borde man införa att dricka ur glas när vi är hemma så han lär sig det? Eller är det bara att fortsätta med de pipmuggar vi har? Vi har ju även bara pipmuggar med mjuk pip, borde man införskaffa sig en med hård? Vad är det för skillnad? Det känns som det är en djungel och jag hittar inga direkta svar någonstans, så kanske är det bara att köra på med det vi har? Här kommer i alla fall en liten recension på de flaskor som vi använder.

Här är de flaskor som vi har just nu.

Den flaskan som vi köpte först är den som är längst till vänster. Jag tror att det är Icas egna märke, om jag inte missminner mig, jag vet i alla fall att vi köpte den på Ica Maxi. När vi köpte denna så hade Charlie svårt att dricka ur den, han hade svårt att få ut något vatten ur den. Så Tom gjorde hålet något större och då fungerade det bättre. Men Charlie svalde aldrig vattnet när han drack ifrån den här muggen, han fyllde munnen och sen bara rann det ut från mungiporna. Jag vet inte om det var att han inte förstod att han skulle svälja eller vad problematiken var. Men vi fick det aldrig att fungera med den här flaskan. Även om vi ger honom den idag så har han svårigheter att dricka ur den.

Inte långt efter att vi hade köpt pipmuggen ovan så fick vi en flaska ifrån England. Detta var är så kallad ”trainer cup” och den kunde Charlie dricka ur direkt. Han både fick ut vattnet lätt och svalde det utan problem. Plus att han kunde hålla i flaskan själv pga. handtagen. Jag vet faktiskt inte vad det är för märke på denna flaska eller om den går att få tag på i Sverige men den här var en riktigt bra flaska för att lära sig dricka ur. Pipen var ju lite smalare på denna (som ni kan se på bilden nedan) så vet inte om det var den som gjorde det lättare för honom.

När vi såg hur bra Charlie kunde dricka ur denna så köpte vi en MAM trainer flaska, då vi tyckte det vore bra att ha två pipmuggar som fungerar bra. Den var lite svårare eftersom att pipen är formad på ett helt annat sätt. Charlie spottade ut mycket vatten i början när han drack, men nu är det denna flaska som vi använder dagligen. Det är den som är lättast för honom att använda och det är bra flöde på vattnet. Även denna väldigt smidig eftersom det är handtag på den. Vi har ju generellt använt mycket MAM produkter redan från start. Både nappar och nappflaskor i märket MAM är de som Charlie har gillat bäst.

Nyligen köpte jag även denna flaska med sugrör. Dels för att jag har hört många som rekommenderar detta när man är iväg då de oftast läcker mindre än andra flaskor. Men jag har även hört att det är bra för barnen att lära sig olika tekniker att dricka på. Den här flaskan har Charlie inte riktigt bemästrat än, han tuggar mest på sugröret och leker med elefanten på sidan. Vi har också varit lite dåliga på att använda den, då vi har flaskor som fungerar bättre så har det lätt blivit att det är de som åker med när vi ska någonstans. Jag tror att (och hoppas) att det går rätt snabbt att komma på tekniken där också bara vi använder den lite mer frekvent. Denna flaska är ifrån märket Done By Deer och jag beställde den ifrån babyland. Du kan köpa flaskan här

Men nu funderar jag som sagt på om man ska gå över till pipmugg med hård pip eller om jag bara ska börja använda plastmugg? Vad använder ni andra till era små? Och finns det något som är bättre eller sämre i denna djungel av flaskor och muggar som finns på marknaden? Eller är det bara att gå efter vad ens bebis gillar mest?

En reaktion på ”Pipmugg, glas eller flaska?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s