Tips på aktiviteter med småbarn under Covid-19

Vi är ju en familj som verkligen inte tycker om att bara vara hemma och pyssla i huset under sommaren. Eller jag är nog aldrig en sån person, jag älskar att åka på utflykt eller bara komma iväg ett par timmar varje dag. Men den här sommaren har jag tyckt att det varit lite svårt och det är nog till stor del för att det har varit så tråkigt väder. För vad gör man när det är tråkigt väder? Jo man tar kanske en sväng på stan, går ut och äter på restaurang, åker till något museum eller liknande. Men i år så ska man ju inte göra det då man ska hålla avstånd ifrån varandra. Så vad finns det att göra då? Jag tar gärna emot tips om någon sitter på några roliga utflykter eller liknande! Här kommer några tips på vad vi har gjort i sommar som har känts ”safe” gällande distansering.

1. Som jag har nämnt i ett tidigare inlägg så var vi och tältade på Öland. Det är det såklart många som har gjort i sommar med tanke på att man inte ska flyga och då reser många inom Sverige istället och då blir det också mycket folk i t.ex. Borgholm, Byxelkrok och på Böda. Så vi gjorde så att vi åkte till Öland men höll oss till mindre platser, vi spenderade i för sig ett par timmar i Färjestaden och där var nog det var som mest folk under hela vistelsen. Sedan tältade vi i det ”fria”, alltså inte på någon campingplats, vilket gjorde att det i princip bara var vi där. Vi pratade om att äta lunch på ett fik andra dagen men ändrade planerna då det var för mycket folk där. Så trots att det har varit mycket folk på Öland överlag så lyckades vi göra en resa där vi kände att vi knappt träffade något folk alls.

2. Vi bokade en dag med mina föräldrar och storebror för att åka på en cykelutflykt. Vi packade en picknick och möttes upp för att cykla en sväng men slutdestination vid en badplats. Vi hittade en plats där det faktiskt inte var en enda människa förutom vi, vilket var perfekt! Vi var ute och cyklade i princip hela dagen och lyckades hålla avstånd till alla vi mötte. En dag som vi alla uppskattade!

3. Vi hade ju ett par veckor i början av sommaren där det var riktigt varmt. Då spenderade vi ett par dagar vid olika sjöar, vilket jag tror att nästan alla gjorde. Det vi gjorde var att välja de stora sjöarna men mycket yta att sitta på så vi kunde hålla avstånd till alla. Även dessa dagar så hade vi med oss picknick så vi kunde spendera heldagar där. Detta har varit toppen för oss då Charlie verkligen älskar att bada. Det är klart att det ändå är svårt med avstånd, men vi har gjort vårt bästa och gått omvägar kring folk för att göra det vi kan för att inte förvärra situationen.

4. Det känns som att picknick har varit ett genomgående ämne i alla mina tips här. Men det är något som är så enkelt men också så uppskattat av alla i familjen. Charlie är ju i för sig glad bara han får äta (haha) men han älskar också att vara ute och titta på allt nytt omkring sig. Det är flera gånger som jag tagit med mig picknick till en lekpark 10 minuter härifrån och mött upp några andra mammor. Då har vi kunnat äta/dricka kaffe medans barnen sovit en stund och sedan kan de få gunga eller leka i sanden innan man går hem. Superenkelt, håll avstånd och alla är nöjda!

5. Är det något som vi har gjort under denna semester så är det att ha grillkvällar. Vi har nog träffat mina föräldrar + bror 5-6 kvällar i veckan för att äta ihop. Många gånger har vi grillat något gott. Men vi har också beställt mat från någon restaurang eller gjort lite tapas och ätit tillsammans. Vi träffar ju min familj regelbundet så länge alla håller sig friska, sen har vi inte så mycket annat umgänge just på grund av smittrisken som är när man är nära andra människor. Men vi har tänkt att om vi håller oss till vår ”bubbla” så känns det okej, sen får ju alla avgöra sin egen gräns såklart!

6. Promenera, oj vad vi har promenerat detta år. Det kanske jag hade gjort annars också med tanke på Charlie och att han behöver få frisk luft dagligen. Men vi har åkt till många olika fina platser för att bara promenera runt och sen åka hem igen. Det är också något som är så simpelt men härligt att få komma iväg lite.

Nu när det dåliga vädret har kommit känner jag att jag har slut på idéer, vad gör man för att underhålla en 9 snart 10 månaders bebis? Det känns som han har noll intresse för sina leksaker för tillfället, han vill bara klättra på allt och gå omkring här hemma. Blir arg när han inte får som han vill. För min mentala hälsas skull behöver vi komma iväg något varje dag, men vad gör man nu när det regnar hela tiden och man inte vill vara inne bland massor av folk? Vad gör ni andra med småbarn om dagarna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s