Kan barnen leka trots Corona?

Precis som titeln säger så är detta en fundering som jag har, får barnen vara nära andra barn nu eller ska man hålla avstånd helt? Nu träffar vi väldigt lite kompisar överlag då vi försöker vara försiktiga pga. smittrisken. Men hur ska man tänka? Nu är Charlie ändå så pass gammal att han uppskattar andra barn. Det är klart att de inte leker tillsammans än, men så fort han ser en bebis eller annat barn blir han superglad och är jätteintresserad. Han vill fram och vara med och leka med samma grejer och röra de andra barnen. Så vad är okej och inte okej i dagsläget?

Charlie älskar somsagt andra barn, när han sitter och äter på eftermiddagen så ser han alltid när barnen på gården leker och blir helt förstenad när han tittar på dem. Han lyser upp när vi går förbi andra barn och sitter han i vagnen trillar han nästan ur för han vill se vad de gör. Men hur ska man tänka att vara nära andra barn nu under Corona? Alla öppnaförskolor är ju stängda vilket indikerar att de inte borde vara nära varandra om de inte måste. Jag vill ju självklart inte att Charlie ska bli sjuk och vi har därför hållit oss på avstånd ifrån andra barn. Men jag vill ju heller inte hämma hans utveckling, de lär sig ju genom att titta på andra och leka tillsammans med andra barn. Även om det kanske inte är så mycket lek i denna ålder så uppfattar de ju snabbt vad andra gör och vill härma.

Vi träffar några andra mammor med barn i ungefär samma ålder någon gång ibland. Men då ses vi alltid utomhus och har picknick och barnen får leka på varsin filt och inte tillsammans. Jag är lite nojig med att de ska leka med samma leksaker eftersom de är i en ålder där allt ska in i munnen för tillfället. Och det känns lite extra onödigt i dessa tider att flera barn ska tugga på samma leksak i omgångar, då om någon gång blir de ju sjuka tänker jag. Men samtidigt så lär han sig ju inte heller samspela med andra barn, de är väl för små för att förstå helt än såklart men samtidigt är det en viktig grundregel att lära sig.

Jag har så mycket frågor kring detta just nu känner jag. Är jag för försiktig och kan det då hämma Charlies utveckling? Kan det bli svårare för honom när han ska börja förskolan om han aldrig lärt sig leka med andra barn eller hur man är i grupp? Eller är detta något som kommer med tiden när han väl börjar på förskolan? Hur tänker ni andra med småbarn, leker era barn som vanligt med andra eller tänker ni er för lite extra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s