Must haves i vagnen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom

Innan jag skaffade barn hade jag aldrig med mig mer än vad jag kunde stoppa i jackfickan. Det var liksom telefon, plånbok, läppbalsam och nycklar och sedan var jag redo att gå ut. Idag ser det lite annorlunda ut kan jag väl säga. Med tanke på att det är så himla mycket som måste med när man går ut så tänkte jag dela med mig av vad jag alltid har i vagnen/skötväskan!

Bild från vår allra första barnvagnspromenad i Oktober

I dagsläget så går jag ingenstans utan handsprit, så det ligger alltid en liten under vagnen men det brukar också alltid finnas en i skötväskan.

Muslin filt. Den här modellen är den bästa filten du kan ha. Den är tunn så vi använder den ibland bara som solskydd över benen om vi inte har solskyddsfaktor. Om det blir lite kyligare så viker vi den ett par gånger så den värmer lite mer. När Charlie var nyfödd använda vi den som en swaddle filt. Även när jag ammade använde jag den här för att skyla när jag inte kände mig bekväm. Detta är en filt som jag inte kan rekommendera nog om ni har en bebis hemma. (Här finns det fina filtar att köpa)

Vattenflaska. Ja både till mig och Charlie faktiskt. (Ni kan se vilka flaskor vi använder här)

Regnskydd/myggnät. Man vet aldrig när ovädret är framme och då finns det i alla fall skydd till Charlie! Vi har detta regnskydd och det funkar toppen. Myggnät har jag alltid sitter på vagnen som jag bara fäller ner om Charlie somnar så han kan sova utomhus utan att bli biten av någonting. Myggnätet är Emmaljungas egna modell och som vi fick med när vi köpte vagnen.

Extra kläder. Det går inte åt lika mycket och ofta längre som det gjorde förr. Charlie var ju en riktig kräksbebis när han bara åt flytande föda och då krävdes det många ombyten när man var iväg under en dag. Jag hade även alltid med mig extra tröjor till mig, för det var ju inte bara han som hade kräks på sig. Nu är det dock enbart några kläder till honom i fall att han skulle spilla ner sig.

På tal om kräksbebis så har jag även alltid rutin på att ha med mig några små trasor att torka med om olyckan är framme. Nu behövs de inte alls på samma sätt längre men gillar ändå att ha med några stycken. De går ju att använda till lite allt möjligt när man är iväg.

Majskrokar/rån. Jag har alltid en liten burk med snacks i till Charlie. I fall han skulle bli superhungrig eller bara för att roa sista biten hem om det skulle behövas.

Blöjpåsar. Detta är något som jag aldrig ens hade hört talas om innan jag skaffade barn. Jag kastar väl blöjan som den är, var min tanke. Men OJ så bra det är med blöjpåsar, dels så är det supersmidigt om du är någonstans så du inte kan kasta blöjan direkt. Du vill ju inte lägga ner en använd blöja löst i skötväskan, eller hur? Men likaså gillar jag att använda dem när jag är hemma hos andra, då slänger jag inte en illa luktande blöja direkt i deras soppåse utan det känns något fräschare i alla fall…

Har ni något i era vagnar som ni inte kan vara utan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s