Vilka tallrikar ska man välja till sin bebis?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för babyland

Som med allt när man har småbarn så finns det ju en djungel av olika produkter inom varje område. Det vore ju så mycket enklare om det bara fanns ett par olika modeller av tallrikar så man i alla fall visste i vilken ände man ska börja i…

Så det finns ju de med sugpropp under, sen har vi dem som man fäster i matta på bordet, vanliga tallrikar med lite tyngd i eller bara helt vanliga plast-tallrikar. Vad ska man välja då? Ja ni, jag har ju inte det rätta svaret såklart, men jag kan i alla fall berätta vad vi har testat och vad vi tycker just nu.

Den första skålen/tallriken vi hade var ifrån IKEA, ni vet såna där i starka färger som alla har haft? Jag slänger in en bild så ni förstår vilka jag menar.

KALAS skål flerfärgad 12 cm 6 styck

I alla fall, dessa är ju smidiga på ett sätt för de är små och behändiga. Men inte så bra när ditt barn vill börja hjälpa till och äta själv. Vi gör gröten i denna på morgonen, då Charlie inte äter den själv ur skålen än. Denna hamnar ju VÄLDIGT lätt och snabbt på golvet när Charlie är med och håller i den själv. Därför är ju detta ingen skål vi rekommenderar när ditt barn vill vara delaktig i måltiden. De funkar dock superbra att ha med sig när man ska iväg och när barnen fortfarande äter puréer och är nöjda med att bli matade. Så de är väldigt smidiga på det sättet, plus att de är ju väldigt billiga!

När Charlie började med att vilja hjälpa till lite mer vid måltider så köpte vi en tallrik med sugpropp i botten. Kan köpas här, klick. Denna funkade ett par gånger sen så kändes det som att den inte fastnade så bra längre…Det som också är lite minus med denna är att man inte ska köra den i micron. Vi har tagit bort sugfoten på tallriken då vi inte tyckte att den fungerade och kör tallriken i micron och än så länge så har den inte gått sönder. Så vi har inte varit helt nöjda med denna utifrån funktionen att den ska sitta fast i bordet, men i sig är tallriken/skålen bra då den har urgröpning i mitten som gör det lättare att få upp den sista maten.

Bild på Bambino Tallrik med sugfot (Turkos)

Sist men inte minst så har vi använt oss av Done by deers tallrikar i silicon (klick). Jag tror att de här finns med sugfot på men vi har inte använt dem utan bara de vanliga silicon. De här tallrikarna är det lite tyngd i så de står stadigt på bordet, såklart inte så tunga att Charlie inte kan lyfta den men han kan plocka maten hur han vill utan att tallriken åker överallt. Vi beställde precis en till av dessa tallrikar då vi tycker de fungerar riktigt bra och vi är nöjda med dem.

Bild på Done by Deer Raffi Tallrik Silikon (Mustard)

Vi har inte testat de tallrikar som man fäster med en matta på bordet, på ett sätt tycker jag att de ser superbra ut för maten kommer ju inte hamna på hela golvet. Men samtidigt så tänker jag att det är skönt att lära Charlie från början att inte kasta tallriken omkring sig. Visst det kanske är tuffare till en början men samtidigt så tror jag att han lär sig snabbare och det behöver inte bli problem om vi kommer någonstans där vi inte kan använda den där mattan. Men där är ju alla olika och jag tror säkert att de är toppenbra på sitt sätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s