Kan inte förstå att min bebis snart är 1 år??

Idag blir Charlie 11 månader, förstår ni, 11 månader?? Det är bara en månad ifrån ETT ÅR!? När blev min bebis så stor? Jag kan väl inte ens kalla honom för bebis längre egentligen…Jag kan inte förstå hur ett år kan gå så himla snabbt. När 9 månader som gravid kändes som 100 år medan 1 år med bebis känns som en kvart? Det är ju konstigt ändå. Det känns verkligen inte som vi haft honom hos oss i snart ett år men det känns heller inte som vi haft ett liv innan Charlie? Det är klart att han är med oss och alltid har varit?

Charlie tre veckor gammal

Nu känns det som det är dags att börja ta tag i födelsedagsplaneringen ordentligt. Jag har ju funderat lite men liksom inte tagit tag i något än. Jag får lite ångest över att vi inte kan fira som vi hade velat. Vi hade ju såklart velat att Toms familj var här, men det lär väl inte hända…Vi hade velat ha ett stort kalas för både släkt och vänner men det får vi ju inte heller ha. Eller får och får, vi tycker inte det känns säkert eller schysst mot de äldre i släkten att bjuda in massor av folk och så kan de inte komma…Så vi kanske delar på kalaset, förmiddagen med kompisar och eftermiddag med släkt eller tvärtom. Jag vet inte, jag får sån beslutsångest haha.

Om man ska ha två kalas måste man ju nästan bjuda på mat på ena kalaset och bara fika på andra? Vi kan inte kalasa på bara kakor hela dagen…Men då blir det helt plötsligt ett mycket större engagemang att fixa mat till alla som kommer och har man tid att styra med det också? När man även ska baka massor till kalaset? NEJ men jag blir stressad och får lite panik och så blir jag som en struts och bara sätter huvudet i sanden och tänker att jag löser det sen. Men nu börjar det liksom bli slut på ”sen”, det behöver börja planeras nu.

Likaså med vad han/vi önskar oss. Alla har frågat länge nu men jag kan liksom inte bestämma mig om vad vi ska prioritera. Jag vill ju ha ett kök, sen har vi hittat en sån där arbetsbänk som jag skrivit om tidigare. Men har vi verkligen plats för två så stora leksaker? Vi bor ju ändå inte så stort…Ska man fokusera på nödvändiga saker så som overall, underställ och skalbyxor. Men hur mycket sånt behövs och vilka storlekar kommer hålla hela vintern och vilka grejer är bra som ändå inte kostar tusentalskronor för en overall? Nej somsagt, jag måste styra upp detta men jag får sån panik och så gör jag ingenting alls istället. Är det någon som har tips och idéer på vad man kan önska sig eller hur man ska tänka kring ett års kalaset??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s