Konstiga saker som blir naturligt när man är förälder?

Det är mycket konstiga vanor man har fått efter att man blev förälder. Saker som jag inte ens hade kunnat tänka mig förut är något som idag är en stor del av min vardag. Så här kommer en lista på saker som idag är naturligt för mig men som hade varit weird bara för ett år sedan.

Att gå på toaletten med publik. Detta är ju inga konstigheter, att ha någon i knät eller på golvet framför en som stirrar mig i ögonen när jag utför mina behov. Lever inte alla så? Fanns de en tid när jag var ensam på toaletten?

Allt sniffande. Både för ”nöje” och för ”nödvändighet”. Jag sniffar på bebis hår när han sover hos oss för att få lugn i kroppen. Men också sniffa på bebis rumpa x antal gånger per dag för att se om det finns behov av ny blöja eller om de bara var en prutt?

Att gå omkring med någon annans kroppsvätskor på mig hela dagarna. Levde med kräks på mig 24/7 i säkert 5 månader. En liten kräksfläck gör väl inget, jag ska ju bara till Ica?

Att någon utför sina behov på köksgolvet. Inga konstigheter, det är väl bara att torka upp? Tvätta golven kan vi göra en annan dag.

Näs Frida. Alltså en nässug, du stoppar upp en slang i bebis näsa och suger ut snoret. Tvekar inte en sekund för att använda denna.

Att inte kunna säga en ungefärlig ålder på ditt barn. Till och med till främlingar som frågade hur gammal bebis var så svarade jag ”tre veckor på fredag!” Varför kunde jag inte bara säga två veckor eller snart tre? Varför måste man säga det så exakt när man blir mamma??

Att gunga kundvagnen på Ica trots att det inte är något barn i. Ja, jag försöker till och med söva maten jag köper på Ica nuförtiden..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s