Kan man baka med småbarn?

Jag är en person som alltid har gillat att baka, men det har ju varit lite svårt i perioder med en liten bebis hemma. När han var nyfödd var det svårt då han alltid ville vara nära, så då fick han sitta i bärselen när jag bakade. Både han och jag var ju överhettade när jag väl var klar haha. Så det funkade men kanske inte toppen. Sen ett tag så fick jag baka när han sov, och bara hoppades på att hinna klart innan han vaknade. Eller när Tom hade tid att ta honom, då kunde jag ju såklart baka i lugn och ro.

MEN, nu när Charlie är lite större så väntar jag tills han har vaknat ifrån sin nap så vi kan baka tillsammans. Man får ju vara beredd på mycket kladd och att det kanske inte är någon direkt hjälpreda än. Men OJ så mysigt det är att få stå där i köket tillsammans och pyssla. Dels blir det en aktivitet som vi kan göra tillsammans på dagarna, Charlie tycker det är kul att få vara med och inte behöva ”hålla sig undan” och vi får ju något gott att fika på! Jag försöker göra saker med inte för mycket socker i eller helt sockerfritt när Charlie är med så han inte äter för mycket socker under bakningen och att han kan få vara med och fika på slutresultatet.

Vi har även bakat matmuffins som blev en riktig hit. Han åt typ 90% av osten innan den skulle i smeten och även en hel del smet. Och muffinsen älskade han, de är toppen som mellis eller även frukost till honom.

Så jag måste ändå tipsa om att baka tillsammans, ja det kommer va kladdigt och geggigt men SÅ uppskattat både av stora och små i denna familj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s