Kolmårdens djurpark, passande för en 1 åring?

Igår så tog vi oss en tripp till Kolmårdens djurpark tillsammans med några kompisar. Det är nog tre år sedan vi var där senast, alltså var det första gången för Charlie. Vi var på tropicariet tidigare i år, när Charlie var ungefär tre-fyra månader, och han ÄLSKADE det då. Det var mycket fina färger på fiskarna och djuren där kommer ju nära så de syns tydligt. På djurparken blir det ju lite svårare att se djuren då de hamnar så långt bort för de små.

I alla fall! Hur mycket kul finns det för en 1 åring på Kolmården? Jag skulle säga att Charlie uppskattade hela dagen ändå, men det som tydligast var kul för honom var ju barnens lantgård. Där man får gå in och klappa getter och de kommer nära. Charlie ÄLSKADE det här, han tjöt av glädje konstant där inne och sprang fram till getterna. Han uppskattade det SÅ mycket verkligen!

Resterande av parken måste jag nog ändå säga att han bara ”följde” med på, han var inte missnöjd en enda gång, men det var ju inte så att han var super exalterade för att titta på djuren. Många gånger tror jag inte ens han såg att det fanns djur där. Men han älskar ju att titta på folk också så han var rätt nöjd med att sitta i vagnen och kika på folk. Han fick även komma upp och gå på vissa ställen vilket också såklart var uppskattat.

Tyvärr är ju bamses värld stängd och igår var även linbanan avstängd då de hade tekniskt fel. Dessa två delar tror jag är något som Charlie hade uppskattat mycket trots sin unga ålder. Sen har de ju även den stora lekparken som det finns massor av kul för alla åldrar i, så det är ju också något som är toppen för de små. Sen kanske man inte åker till Kolmården för att leka i lekparken (om man inte bor nära som oss då..), men det måste ju även stå med här för det är en toppen lekpark verkligen!

Men i det stora hela skulle jag säga att det var en toppen dag även för Charlie, han sov inte en blund på hela dagen och det tänker jag är ett gott tecken på att han tyckte det var intressant och kul. Men sen som sagt, tror jag att det mesta är för barnen när de blir lite äldre. Jag hade inte tyckt att det var värt resan om vi hade behövt åka långt för detta, då hade jag väntat tills han var lite äldre. Men med tanke på att han ändå var så nöjd hela tiden så tänker jag att det ändå var något som var av intresse för honom. Så reser man långt, skulle jag rekommendera att vänta tills barnen är lite större, så man får nytta av lite större del av parken än bara dessa små delar. Men bor man nära som oss så skulle jag absolut säga att det är värt ett besök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s