Varför är alla andras leksaker så mycket roligare??

I måndags så umgicks vi några mamma kompisar och var hos en av de andra mammorna. Det är samma gäng som jag nämnt tidigare och som sagt så är alla barnen i ungefär samma ålder, tror det är max en månad åldersskillnad. Det vill också säga att de är intresserade av ungefär samma leksaker. Jag tänkte inte så mycket på det när de var här för några veckor sedan men i måndags så slog det mig verkligen. HUR kan alla andra barns leksaker vara så mycket roligare än sina egna?

Jag gick hem efter den här dagen och sa till Tom att ”de hade en jättefin lastbil, där lastutrymmet har olika former som man ska stoppa klossar i. Charlie älskade den, vi kanske ska köpa en sån?”. Tom bara…ja, jo absolut men vi har ju en bil med exakt samma funktion? Då slog det mig, att ja fasiken det har vi ju! Men den är inte Charlie direkt intresserad av, han leker med den ibland och stoppar i klossarna någon gång ibland. Men i måndags så bara ÄLSKADE han den där lastbilen och lekte med den så fort han fick chansen. Men varför var den så mycket roligare än bilen som vi har hemma? De har ju exakt samma funktion??

Det är så spännande att se tycker jag. Alla barnen lekte med de olika leksakerna hela dagen, medan hemma kan jag få Charlie att leka med sina leksaker max en timma. Sen vill han leka med fjärrkontroller eller med att plocka i lådor/skåp i köket…Så är det att det är andra barn där som han blir inspirerad och vill leka, eller är det för att det är nya saker och det han har hemma är han så van vid? Eller vad är det som gör att andras saker blir så himla mycket roligare än det som finns i ens eget hem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s