När latheten tar över

Nästintill varje dag så tänker jag att ”ikväll när Charlie har somnat ska jag träna/gå en promenad”, 9 av 10 gånger så händer det inte. Jag städar, fixar och sen hamnar jag framför Tv:n eller här. Det blir ytterst sällan en promenad. MEN när jag väl tar tag i det, så är det så jäkla skönt. Jag känner ju att min kropp behöver det. Jag behöver promenera utan barnvagnen för att stärka bålen, mina höfter och axlar tar stryk av att bära på Charlie hela tiden och det blir mycket bättre när jag rör på mig. Så varför ska det vara så jäkla svårt att komma ut på den där promenaden??

I måndags så mötte jag upp en kompis för en promenad efter att barnen hade somnat. Vi gick i ca en timma och det är som sagt så jäkla skönt. Jag känner mig mycket lugnare på kvällen om jag har promenerat och jag sover så mycket bättre. Ett annat plus är ju nu när det börjar bli lite mörkare och kyligare ute så är det så mysigt att komma hem och få ta en kopp te under en filt.

Jag måste verkligen sluta låta latheten ta över hela tiden, både kropp och sinne mår så mycket bättre av lite fysisk aktivitet. Även om jag promenerar mycket med Charlie på dagarna så blir det helt annat att få gå själv och snacka lite med en kompis. Plus att kroppen behöver gå utan barnvagn ibland, eftersom det stärker kroppen på ett helt annat sätt. Ajja, nu ska jag försöka ta tag i att i alla fall gå ett par kvällar i veckan. Får se om jag lyckas eller om den lilla lata människan i mig tar över igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s