Tårtdekoration till 1 års tårta

Så i lördags tog jag ju tag i det där bakandet inför Charlies födelsedag och det gick mycket bättre än vad jag hade trott att det skulle göra. Jag började ju att göra Rice krispie treats, vilket var något jag aldrig har gjort förut. Det som behövs för att göra dessa är:

  • 1.5 liter Rice Krispies
  • 300 gram marshmallows
  • 3 msk smör

Så jag smälte smöret i en kastrull på låg värme och när det var smält så hällde jag i marshmallows. När de hade smält tog jag av dem ifrån värmen och hällde i Rice Krispies och rörde runt. Sen var det bara att forma dessa som en traktor. Man behövde blöta händerna regelbundet för att kunna forma dem på ett bra sätt.

Jag tyckte att det blev väldigt mycket delar ifrån denna sats med Rice Krispies och om jag gör det igen så kommer jag använda halva receptet. Jag fick ut så jag hade kunnat göra tre olika traktorer på det receptet som jag använde ovan, dock ganska bra första gången man gör något för då kunde jag testa olika modeller för att se vad som blev bäst tillslut.

Jag lät dessa ligga och svalna/stelna i någon timma innan jag fortsatte. Jag började med att skära bort ytterkanterna på alla delar för att det skulle bli lättare för marsipanen att fastna (samt ge en något jämnare yta). Sen började jag bara att täcka hela traktorn med marsipan. Det hade varit mycket enklare att använda sockerpasta då marsipanen blev lite för kladdig och svår att kavla ut. Det är bra att använda tjocka lager av marsipan/sockerpasta då det täcker ojämnheterna lite bättre.

Jag gjorde en röd traktor och använde svart marsipan till däcken och vit sockerpasta till lamporna. Det var ett jäkla pyssel och det gick åt en hel del mjöl för att kunna kavla ut marsipanen, och då blev den ju lite vit och det var svårt att få bort detta. Men jag tyckte ändå att det blev ett rätt bra slutresultat. Men ska jag göra om det skulle jag välja färger som finns på sockerpasta, eller planera och beställa de färger som jag vill ha. För anledningen till att vi köpte marsipan istället var för att det enbart fanns vit sockerpasta på vår ica.

Men jag är i alla fall nöjd med mitt första försök till traktor. Jag tyckte det var kul att få vara lite kreativ till Charlies första födelsedag och det var faktiskt inte så svårt som jag trodde att det skulle vara. Dock så känner jag att det krävs några gånger för att det ska bli ett riktigt bra resultat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s