Mat-uppdatering

Charlie har ju, som ni vet, ätit bra sedan första gången han fick ”vanlig” mat. Han har alltid ätit allt vi har erbjudit och aldrig varit kräsen gällande något, han har helt ärligt aldrig nekat mat. Fram tills nu. Nu är det inte mycket mat som går ner hos den lilla grabben och det är inte heller så att han har valt vad han gillar eller inte utan det är olika varje dag. Ena dagen så äter han kyckling och potatis jättefint och nästa så tar han inte en tugga av maten. Då kastas den på golvet och erbjuder man en sked med mat på så kastar han sig bakåt i stolen och vrider bort huvudet. Om han mot all förmodan tar emot skeden så spottas maten ut lika snabbt som den kom in.

Något som han aldrig tackar nej till är pannkakor, smörgås, gröt och yoghurt. Annars är det väldigt selektivt för tillfället. Det är väldigt ovant för oss att ha ett barn som inte äter, jag vet ju att många har det såhär från start och man alltid får kämpa med maten. Men just nu känns det som vi står som frågetecken här hemma, ska man bara erbjuda en måltid och äter han inte så äter han inte. Eller ska man erbjuda något annat de dagar han inte vill äta maten? Just nu så erbjuder vi en måltid och vill han inte äta, nej då äter han inte. Om det är vid lunch så ser vi såklart till att han får ett ordentligt mellanmål då och är det på kvällen så får han alltid en flaska innan läggdags så han inte är hungrig. Men vi vill inte vänja honom vid att om man kastar bort maten så får man något annat. Jag vet inte om det är rätt eller fel taktik men just nu så kör vi såhär i alla fall.

Det är ju inte så att han inte äter några måltider på dagarna, han äter alltid frukost ordentligt och mellis älskar han. Sen blir det ofta antingen lunch eller middag som han inte vill ha, så det är ju inte så att han går runt hungrig här hemma. Vi var även på BVC i måndags och han ligger fortfarande över kurvan på vikten så jag känner mig faktiskt inte alls orolig. Men såklart väldigt fundersam på vad det är som gör att han äter vissa dagar och andra inte. Hade ju varit enklare att förstå om han liksom valde ut olika maträtter som han gillade eller inte, men här kan något fungera toppen vid lunch och vid middag så äter han inte en tugga trots att det är samma mat…

Ibland skulle jag bara vilja krypa in i hans hjärna och se vad som försiggår där inne, vad tänker han egentligen och varför agerar han som han gör? Är det någon som har barn som gör likadant? Eller någon som vet varför det blir såhär? Jag blir så nyfiken på varför det är såhär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s