Höst och nya Corona-rekommendationer

Alltså USCH nu känns det verkligen att hösten är här. Det regnar och är grått konstant just nu…Jag är en riktig ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” person och tycker att man kan göra något bra utomhus trots väder. Nej okej, jag kanske inte går ut om det är ösregn en hel dag men annars tycker jag faktiskt att det inte gör så mycket om det kommer lite regn eller snö.

Men just nu känns det svårt att hitta på roliga saker att göra utomhus. Charlie är inne i en period där han hela tiden vill vara med/på oss, dvs. att vi sliter i 20 min för att få på alla ytterkläder och sen sitter vi i sandlådan med en unge i knät och med sand överallt istället för att sitta inne på vardagsrumsgolvet med en unge i knät. Charlie gillar ju ändå att vara utomhus men just nu känns det som det är svårt att hitta något som är riktigt kul att göra, han tröttnar på allt efter ca 10 min. Och att då stå ute i regn med en unge som har sand överallt och som inte alls vill leka längre känns ganska meningslöst.

Problematiken är ju att det inte är bra för någon av oss att bara vara inne hela dagarna. Så ut måste vi ju oavsett liksom. Charlie är ju också ett väldigt aktivt barn så att sitta i en vagn för länge är heller inget som fungerar för oss, så vi kan ju inte heller bara ta långpromenader. Det känns som vi är inne i en lite dålig period med noll idéer med vad vi kan göra just nu. Det har ju tyvärr inte blivit bättre med de nya Covid-19 restriktionerna, man vill ju hålla sig för sig själv och inte sprida smittan mer. Vilket gör att man låser sig lite i sitt eget hem och sin egna tristess.

De senaste dagarna har vi lekt med allt i hela hemmet redan innan kl. 09.00, vilket gör dagen väldigt lång! Vi bygger kojor, läser böcker, leker med alla leksaker i flera omgångar, leker på övervåningen, leker på undervåningen, badar badkar, bakar bröd, ja you name it…Är det någon som har några bra idéer gällande vad man kan hitta på nu i dessa tider? Vad är bra höstaktiviteter för en 1-åring när man inte längre ska vistas inomhus med någon annan än de man bor med? Vad är roliga höstlekar utomhus för en sån liten kille förutom sandlådan?

2 reaktioner på ”Höst och nya Corona-rekommendationer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s