Covid-19, vad händer?

Okej det enda jag tycker att folk pratar om just nu är Covid-19, de nya rekommendationerna och hur man ska hantera situationen. På ett sätt är jag så jäkla trött på det här, för jag känner att det kanske inte är så mycket att diskutera egentligen? Men samtidigt så tycker jag att det är väldigt intressant att se hur folk tänker kring det hela.

Vi har ju varit väldigt strikta och levt väldigt ”reserverat” sedan i mars när det hela startade här i Sverige. De få gånger vi träffat kompisar har det varit utomhus med distans, har tackat nej till fester och kalas, i princip enbart umgåtts med närmaste familjen. Varit noga med att hålla avstånd och såklart har mycket handsprit konsumerats! Många utav våra vänner har nog många gånger tänkt ”gud vad tråkiga de har blivit efter de fick barn”, då vi tackat nej till alla fester och sociala sammankomster. Men alltså vi har känt att trots att vi inte är i riskgrupp så måste vi göra det vi kan för att minska smittan.

Men i alla fall! Läget just nu är ju typ värre än i våras? Eller jag tror att färre dör, men antalet personer som blir smittade stiger snabbare än vad de gjorde i våras. Här i Östergötland är det extremt mycket smitta och som på många platser i landet så ska vi inte umgås med några andra än de vi bor med och inte gå i andra butiker än matbutik eller apotek. ÄNDÅ sitter folk och diskuterar vilka de ska umgås med på helgerna? Och att alla kommer fira jul som vanligt? Eller kommer och tränger in sig när vid lunchbordet på jobbet?

Jag förstår verkligen inte hur svårt det ska vara? ”jag ska bara…” är ett vanligt uttryck och alla vuxna har alltid hånat och skrattat åt barn som säger såhär, men nu sitter typ alla vuxna människor och tänker likadant? Och ändå är vi chokade över att läget ser ut som det gör? Jag ska inte säga att jag är bäst på det här och att jag alltid gör rätt, jag träffar fortfarande mina föräldrar och bror. Men jag är inte i butiker mer än jag måste, jag handlar allt jag kan på nätet, jag umgås inte med kompisar och försöker hålla avstånd till folk.

Men jag stör mig GALET mycket på folk som liksom inte kan ge upp att gå på en AW eller t.ex. inte ha teamfika på jobbet (för det är ju sååå trevligt) och sen är det folk som Tom som inte har fått träffa sin släkt på över ett år. Charlies halva släkt som missat i princip hela hans liv för den här pandemin så kan inte folk inte ge upp en jävla teamfika? Konstigt att situationen går åt helt fel håll om man inte ens kan avstå en sån simpel grej…Som sagt, jag vill inte sitta på någon hög häst och tro att jag är bäst på att hantera detta, men är det så himla svårt att följa restriktionerna som vi har fått? De är ändå väldigt tydliga med vad vi ska göra och inte..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s