Enkelt matbröd

Ännu en söndag som jag spenderat med att baka. Jag tycker att det är så mysigt att få stå i köket, lyssna på lite bra musik och bara få baka massa gott. Jag bakade enbart bröd denna helg dock, så bakade två olika sorters limpor som jag sedan la i frysen (efter lite smakprov till lunch såklart!)

Jag tänkte dela med mig av receptet på ena limpan som jag gjorde. Det var en simpel limpa, och med simpel men jag SUPERenkel med enbart fyra ingredienser. Det du behöver är:

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 11/2-2 tsk salt
  • 11 dl vetemjöl

Börja med att värma upp vattnet till ca 37°C och rör sedan ut jäst och salt i vattnet. När detta har smält ihop så blandar du i mjöl till en smidig och lite kladdig deg. Jag har kört allt i köksassistenten för att få ihop det snabbt och smidigt. Låt sedan jäsa under handduk i ca 45 minuter.

Forma degen till en limpa och lägg sedan på en smord bakplåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under handduk. Sätt ugnen på 200°C.

Grädda limpan i ca 35 minuter, jag körde även 5-10 minuter på slutet med varmluften på samt lite högre värme för att få ett knaprigt yttre.

Som ni ser så är det inte en liten limpa som blir slutresultatet, det går såklart att dela upp den så man gör två limpor istället. Jag gjorde en stor för att tanken var att lägga den i frysen och bara kunna ta fram när man är sugen på en bit. Så jag skär den i skivor och sedan delar jag den på mitten för att få lite mer lagom storlekar på brödet.

Hoppas ni gillar receptet och lycka till med baket! Jag delar med mig av recept till det andra brödet senare i veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s