En 1-årings favoritleksaker!

Vad leker egentligen en ettåring med? Vad är kul och vad är egentligen värt att köpa när det kommer till leksaker? Hur mycket pengar är det värt att lägga på olika leksaker?

Okej helt ärligt så skulle jag säga att köp INTE för mycket leksaker till ett så litet barn. Vi har hur mycket leksaker som helst till Charlie som vi har fått ärva av vänner och grannar (plus endel som vi fått i presenter såklart). Det mesta utav leksakerna som vi har är ointressanta för Charlie. Det är klart han leker med dem, men det som han faktiskt leker mest med är sånt som man har i hemmet ändå. Förutom hans Ikea kök, det kan han leka med i timmar.

Men om vi inte pratar leksakskök, vad leker han med då? Jo han leker med att flytta saker mellan lådorna i köket, han leker med kastruller och att lägga saker i dem, han leker genom att gömma saker under kuddarna i soffan eller att bygga en koja med två stolar och en filt. Det bästa Charlie vet är vatten, spelar ingen roll i vilka former men vatten är superkul. Så att bada är toppen men också att bara fylla några skålar eller kastruller med vatten och sen få plaska med detta på badrumsgolvet är hur kul som helst. Vi kan sitta i timmar med detta.

Likaså när vi är utomhus och leker, vi går ju alltid till en lekpark men det är egentligen inget där som lockar direkt mycket. Rutschkana är kul men det andra springs snabbt igenom och sedan leker vi med löv eller att flytta sand från en plats till en annan. Annars springer vi runt och tittar på allt som finns och plockar med löv, stenar eller smågrus. Så leksakerna är knappt relevanta i denna fråga.

Med andra ord, köp inte för mycket leksaker för småbarn gör allt till lek. Allt de ser går att leka med och allt går att göra kul med lite fantasi och engagemang ifrån en vuxen. Gör inte livet krångligare än vad det är, spara pengarna till något som behövs istället för att spendera det på hundratals leksaker! Lite leksaker är såklart kul men min poäng är att man absolut inte behöver ha dåligt samvete för att man inte köper alla de nya leksakerna. Det finns mycket annat som är intressant när de är små, spara det tills de är större och förstår/vet vad de vill ha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s