1 års vaccination!

Idag ska Charlie ta sin 1-års vaccination, ja det är över en månad senare än när den egentligen skulle tagits men vi var tvungna att avboka den första tiden och det var svårt att få en ny tid. Men idag är det dags. Vi ska dit nu vid 08.30, Tom har lyckats flexa lite så att han kan vara med på besöket vilket känns skönt.

Jag är lite nojig över hur det ska gå, dels så sitter ju Charlie aldrig still, så vet inte hur vi ska få honom att vara still tillräckligt länge för att de ska kunna ta sprutorna. Men sen är jag också lite orolig över hur han kommer reagera nu när han är lite äldre och förstår lite mer. Han är ju liksom mer svårtröstad nu än när han var mindre för han förstår sammanhanget till varför han är ledsen på ett annat sätt. Men därför är det också skönt att Tom är med, Charlie är ju en riktigt pappagris för tillfället så jag tror att Tom kommer ha lättare att trösta honom än vad jag har.

Sen vet man ju aldrig hur han kommer reagera efter vaccinet. Första gången så märktes det inte någonting på honom, inga biverkningar överhuvudtaget. Men andra gången så grät han otröstligt i ca 2-3 timmar, så jag fick ringa hem Tom ifrån jobbet för ingenting fungerade. Jag tror att vi hade en förmiddagstid den gången också och han blev sådär ledsen framåt eftermiddagen så det var ju inte från att de tog själva sprutan utan när han började känna sig hängig (antar jag).

Så vi får väl se hur dagen blir. Jag har ställt in mig på att inte få någonting gjort och att det blir mycket mys och kanske även en filmdag. Vi har förberett för lunchlådor så vi inte behöver laga mat till kvällen utan kan ha fullt fokus på lilleman. Så jag får väl uppdatera senare hur det gick och hur han reagerade. Hur har era barn reagerat på 1-års vaccinet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s