Enkelt Salt ostbröd

Jag lovade ju att dela med mig av det andra receptet på brödet som jag bakade i helgen. Detta var ett salt ostbröd och det var SÅ gott. Jag älskar bröd med lite sälta i! Så det du behöver är:

  • 100 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 8 dl vetemjöl
  • 0.75 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • havssalt att strö på

Smält margarinet i en kastrull, häll sedan i mjölken och värm upp till ca 37°C. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med lite av vätskan innan du tillsätter resten.

Blanda mjöl, ost och salt i en bunke och arbeta sedan in detta i vätskan. Jag fick använda lite mer mjöl än vad receptet säger för att få degen att släppa bunken enkelt utan att kladda. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.

Arbeta degen på en bänk och rulla ut det till två längder som du sedan skär i 10 bitar vardera. Smöra en avlång bakform och lägg 14 av bullarna i två rader i botten av former och lägg resterande bullar längs mitten ovanpå. Jäs ytterligare 30 minuter.

Värm upp ugnen till 200°C. Pensla ytan med smält smör och strö på havssalt innan brödet gräddas på näst nedersta falsen i ca 40 min eller tills den har fått fin färg. Jag använde mig utav Himalaya salt då vi inte hade havssalt hemma och det fungerade minst lika bra!

Detta var verkligen supergott och ganska simpelt att göra. Det blev en riktigt god krispig yta med mycket sälta. Riktigt gott att servera ljummet med mycket smör på. Perfekt bröd att ha till en god soppa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s