Vattenflaskor och pipmuggar, våra tankar!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.se

Ja, nu tänkte jag köra en sån här uppdatering igen kring vilka flaskor vi använder och hur de fungerar. Vi har bytt ut nästan alla Charlies vattenflaskor som jag skrev om för några månader sen, förutom MAM flaskan som fortfarande används ibland.

Anledningen till att vi har bytt flaskor denna gång är för att Charlie tuggar så mycket på pipen och när de är mjuka så går de såklart sönder. För att ta bort risken att han skulle få i sig någon plast bit eller liknande så har vi bytt till flaskor som har hård pip.

Först ut har vi (såklart) en Done by deer mugg, detta är ju egentligen en klassisk pipmugg utan några konstigheter. Det är inget dropp stopp eller vad man ska kalla det, vänder man muggen upp och ner forsar vattnet ut. Det går även att ta bort locket på denna mugg så man kan använda den som en vanlig kopp. Vi köpte den i två färger, en att ha här hemma och en att ha hos mormor och morfar.

Vad tycker vi om Done by deers pipmugg?
+ Det är en väldigt enkel mugg att dricka ur, Charlie behövde noll inställningstid för att kunna använda denna. Den är väldigt fin och vi tycker det är superbra med en mugg som han kan växa med eftersom man kan använda den som vanlig mugg också!
– Ett stort minus med denna är om den trillar (eller kastas) ner ifrån bordet så åker locket av direkt. Vilket innebär att vattnet hamnar över hela golvet.
I det stora hela är vi väldigt nöjda med denna modell. Charlie gillar den och vi tycker den fungerar väldigt bra trots att det kanske spills lite mer vatten än innan.

Den andra modellen vi köpte var en twistshake crawler cup, detta är en pipmugg utan handtag. Den har som ett litet handtag uppepå så att det ska vara lätt för barnet att bära med sig muggen/flaskan. Men det är inga handtag som gör det lättare att föra muggen mot munnen. Denna mugg är även spillfri, eller ja, du får med en liten silikon del som du kan sätta dit så att den blir spillfri. Så när ditt barn blir äldre och har mer kontroll kan man ta bort detta så att det blir lättare att dricka.

Vad tycker vi om Crawler cup?
+ Jag gillar verkligen att man kan justera själv om den ska vara ”spillfri eller ej”, det är klart att man alltid vill ha en spillfri mugg tänker ni. Absolut men det är också väldigt smidigt att kunna ta bort det där stoppet för att få vattnet att flöda lite enklare och det blir noll motstånd när barnet ska dricka. Charlie verkar uppskatta det väldigt mycket när det inte är något stopp i.
– Det som är lite svårt är att det inte är några handtag på denna mugg. Det blir lite svårt för kladdiga fingrar att få grepp runt flaskan vid middagsbordet.
I det stora hela så är vi nöjda med även denna flaska. Vi kommer nog att använda denna mer när Charlie är törstig när vi leker eller är hos någon annan. Den är lätt att packa med då den inte läcker men är lite svår att använda till middagen.

Den sista flaskan vi köpte var också en Twistshake men detta är en straw cup. Alltså en mugg med sugrör till. Vi köpte ett två pack av dessa då det var på bra erbjudande. Dessa är också spillfria och har ett litet lock som man kan dra över sugröret. Det är även som ett litet handtag på locket av denna flaska också så att de är enkla att bära med sig.

Vad tycker vi om straw cup?
+ Den är väldigt enkel att dricka ur, den läcker inte och man kan gömma sugröret med ett litet lock så det inte blir äckligt i väskan. Charlie har tidigare haft väldigt svårt med sugrörsmuggar men denna har fungerat ifrån start, vilket jag då tänker är ett bra betyg för barn som har svårt med sugrör. Jag gillar sugrörsflaskor till t.ex. smoothie eller utflykten!
– Här har jag faktiskt inga minus. Vi gillar flaskan i sin helhet och den har fungerat bra för oss i helhet!
Så ja, denna flaska tycker vi har varit toppen, den läcker inget, den är enkel att dricka ur och smidig att bära med sig. Vi har inget ont att säga om denna modell!

En reaktion på ”Vattenflaskor och pipmuggar, våra tankar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s