Första advent!

Men WOW, hur kan det vara första advent redan? Det känns som det precis var midsommar? Och nu sitter vi här och det är första advent? Som varje år så har jag sagt länge att jag ska börja inhandla julklappar tidigt och att jag ska vara väl förberedd men ännu ett år och jag har inte ens börjat. Jag har inte en aning om vad jag ska köpa till någon! Det känns också som ett år där ingen önskar sig något speciellt? Man har ju inte fått göra något på ca ett år nu så ingen har väl fått inspiration till något nytt man skulle vilja ha.

Idag ska vi i alla fall leta fram adventsljusstakarna här hemma och pynta lite. Jag har letat hur länge som helst efter nya julgardiner men hittar inga bra… Jag ska åka förbi Eko någon dag och se om de kanske har några fina, det är mitt sista hopp. Det svåra är bara att jag aldrig har bil på dagarna när jag är hemma och på kvällar och helger vill jag inte åka nu pga. att man inte ska gå i butiker med massa andra människor. Men jag ska försöka lösa det där inom den närmsta tiden så vi ändå får upp några fina julgardiner i år!

Vi bakade även ”minced pies” förra veckan, alltså engelska julpajer typ. Man gör en mördeg som man kavlar ut och lägger i muffinsformar som man sedan fyller med ”minced meat” och sedan lägger ett lock på och in i ugnen. Detta är såklart inte köttfärs som man använder utan det är minced meat som i fruktkött. Så det man har i är russin, torkade tranbär, torkade aprikoser, apelsin och citron, julkryddor, socker och smör som man kokar ihop. När det har kokat så har man även i lite rom. Detta doftade ljuvligt när vi bakade det, riktigt juligt och gott! Detta är även en kaka som jag i vanliga fall inte är så förtjust i och när Toms mamma skickar dem hit så äter jag dem aldrig. Men de var faktiskt riktigt goda när de var helt färska och ljumna.

Så nu blir de lite adventsfika så hörs vi imorgon igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s