Det här med att potträna

Alltså jag skrev ju för ett bra tag sen att vi hade köpt en potta och att vi skulle börja låta Charlie sitta på den med jämna mellanrum så han vande sig och kanske kunde få till någon kiss där i i alla fall. Detta för att jag hade hört att det är bra att börja med pottan innan barnet har börjat gå. MEN som vanligt så har man höga förhoppningar och så blir det inte alls som man har tänkt.

I början så satte vi Charlie på den regelbundet och han var inte helt missnöjd men vi fick aldrig till det så han faktiskt kissade på pottan för han blev liksom lite stressad av att sitta där. Sen började vi jobba och vi trillade ur rutinen att han skulle sitta på pottan.

Nu har vi börjat försöka ta in rutinen igen att han ska sitta på pottan en eller ett par gånger per dag och detta är KAOS. Alltså om vi väl får honom att sitta på pottan så GALLskriker han, han gråter i panik och vill bara därifrån. Jag vet liksom inte hur vi ska göra för att han ska tycka att det känns okej att sitta där. Jag har nu ställt ut pottan i vardagsrummet för att han ska se den hela tiden och kunna leka med den för att kanske inse att det inte är något farligt. Men jag vet liksom inte om det är bra att sätta honom där och försöka få honom van att sitta på den trots skrik och panik? Eller om jag bara gör det värre genom att tvinga honom att sitta där när han tycker att det är så obehagligt.

Jag vet ju att det inte är någon brådska med att potträna honom för han är ändå så pass liten fortfarande, men samtidigt så läser jag om så många där deras barn är torra från liksom 11-12 månaders ålder. Charlie är snart 14 månader och vi har liksom inte ens börjat. Jag skulle tycka att det var så skönt för både honom och oss om vi kunde skippa blöjor när vi är hemma i alla fall. Dels spara in dom pengarna, men också så har Charlie så himla känslig hy och får ofta utslag och röda märken ifrån sina blöjor oavsett hur ofta vi byter på honom. Han blir alltid lite röd på låren utav att blöjorna går emot och ”skaver” så han har ju ofta bara kalsonger på sig hemma. Men det blir ju en jäkla massa tvätt när vi inte ens kan försöka få honom att kissa på pottan utan bara får byta kläder och torka golv hela dagarna..

Hur har ni andra gjort för att potträna? När blev era små blöjfria?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s