Går det att ha juldekorationer med en ettåring?

Ja detta är något som vi diskuterade mycket fram och tillbaka här hemma innan vi började pynta. Det beror ju såklart på vad det är för slags barn man har, om man har ett vilt barn, som vi, eller ett lite lugnare barn. Men som sagt, vi har ju en riktig liten vilding här hemma som gör allt han inte får och vänder man ryggen till i två sekunder så är han direkt och pillar på det han inte får. Därav har vi sagt att det känns ganska riskfyllt att sätta upp en gran med massa saker som man kan skada sig på eller välta hela granen över sig. Det är klart vi har koll på Charlie hela tiden men han är så satans snabb så det är ju inte alltid man hinner med!

Men hur ska man göra då? För lite julpynt och julfint vill man ju ändå ha? Vi hade faktiskt bestämt att inte ha någon gran alls då det kändes som en för stor risk och vi ville spendera lite tid på mer än att bara jaga och tjata om att inte leka med granen. Men sen kom vi på en toppen idé, att ha granen på altanen! Så förra veckan så städade vi iordning och började pynta på altanen hela familjen. Och där kändes det som vi verkligen fick bekräftat att vi inte ska ha någon gran inomhus haha! Vi har en liten ”rabatt” fylld med småsten som han i hysteri tömde. Det gick liksom inte att få honom att sluta. Sen skulle han springa därifrån och snubblade på alla stenar som han lagt ut och bet sig i läppen så det stört blödde…Då gick jag och Charlie in för jag orkade inte mer.

Om ni vill se hur vi byggde denna finns det här KLICK

Men eftersom vi har en glasdörr ut till altanen så såg ju Charlie sin pappa pynta där ute och stod och skrek och grät och inget fungerade att distrahera honom med. Så när granen var uppe och lamporna och glitter var i så gick vi ut igen för att hjälpa till med kulorna. Även här fick vi bekräftat att granen inte borde stå inne, alla julgranskulor som Charlie kunde nå drog han av granen och kastade över hela altanen…Men det blev mysigt och fint tillslut. Men det var absolut ingen mysig, harmonisk familjeaktivitet som man kanske kan glorifiera i sitt huvud haha. Vi får hoppas på bättre lycka nästa år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s