Att hålla avstånd

Okej så snart har vi levt ett år i denna pandemi och ändå är det folk som inte har förstått att man ska hålla avstånd till varandra? Jag blir så himla trött, jag vill inte vara den som säger till främlingar i matbutiken att backa. Dels känns inte det som att de är min uppgift, samtidigt så känns de inte rätt i hjärtat att låta folk gå så nära mig och riskerar att jag blir sjuk. Även om jag TROR att jag skulle klara av covid relativt bra, så kan man ändå bli sjuk under en lång period. Det innebär också att jag inte kommer orka med att ta hand om Charlie, samt att vi inte får träffa de få människor vi faktiskt umgås med idag.

Så hur kan folk inte ha förstått att man behöver hålla avstånd vid det här laget? Är det att folk är ignoranta? Eller själviska? Eller handlar det om att Sverige har varit lite luddiga och ”klena” i sina restriktioner vilket då gör att folk inte förstår hur situationen faktiskt ser ut? Men samtidigt så kan väl inte någon vara sånt tunnelseende att man enbart ser vad som sker i sin lilla bubbla i Sverige? Jag menar folk dör, dagligen, runt om i hela världen! Och du kan inte vänta i 30 sekunder tills jag har plockat klart min potatis? Utan du måste fram och stå bredvid mig och plocka samtidigt? Jag förstår faktiskt inte alls!

Hos oss, och de som jag pratar med runt om mig, känns det som att de sitter i ryggraden nu? Att man håller avstånd, man väntar på sin tur, möter man någon så byter man sida för att inte gå för nära! Men jag upplever att majoriteten av människorna jag möter i matbutiken inte lever så och det gör mig väldigt frustrerad. Det är väl inte så svårt att hålla lite avstånd? Det är ju inte konstigt att situationen är åt helvete i det här landet när ingen verkar bry sig…

En reaktion på ”Att hålla avstånd

  1. Ja det är så enormt frustrerande, samma för mig i går då jag storhandlade. Jag stod på avstånd och invänta att en skulle plocka klart mjölk och så. Samt så kommer en snubbe och tränger sig före och håller varken avstånd till mig eller hon den andra. SUCK

    Förstår inte heller varför poletten inte trillar ner för vissa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s