Gravid v. 22

Okej jag tänker att jag ska försöka uppdatera en gång i veckan kring hur jag mår och om det händer något nytt kring graviditeten, då många tycker att det är intressant att se hur andra mår och hur de olika veckorna urartar sig.

Jag går idag in i vecka 22 och jag mår för tillfället väldigt bra. Jag har ganska mycket foglossning och har haft det sedan typ v. 15. Med Charlie fick jag det runt den här tiden och då smällde det till och jag kunde inte resa mig ur soffan och fick krypa uppför trappen. Att tillägga är kanske att jag gick lite mer än en mil precis innan…så jag kanske fick ”skylla mig själv” lite då. Det var såklart inte så illa hela tiden utan enbart när jag rörde på mig för mycket eller försökte bära för mycket saker. Detta har min barnmorska sagt kan påverka denna graviditet eftersom jag ändå får två barn ganska tätt och kroppen inte har hunnit återhämta sig till 100 emellan graviditeterna. Hon sa också att eftersom jag hade foglossning med första så lär det även komma med andra, även om det såklart inte är helt säkert att det är så. Och att det ofta då börjar tidigare. Vilket det gjorde för mig. Men det var absolut inte lika chockartat och drastiskt som det var under min första graviditet utan här smög det sig på lite. Så redan tidigt köpte jag mig ett foglossningsbälte som jag har när jag är ute och leker med Charlie eller går promenader. Jag känner framförallt av foglossningen när jag har sprungit mycket efter Charlie, gått med vagnen eller burit mycket på honom. Men alla de sakerna är ju något som sker dagligen under en föräldraledig dag så ja, det är inte så mycket att göra åt det. Jag känner också att det är mer värt att ha lite ont och känna att jag kan leka och vara med Charlie på dagarna, än att bara försöka leka stillsamt och inte kunna vara delaktig i det som Charlie faktiskt tycker är kul.

Utöver foglossningen så har jag en grov gravidtäppa i näsan, jag har testat mig så det inte är Covid. Men jag kände nästan från början ändå att det var gravidtäppan som var tillbaka, även denna hade jag med Charlie. Och jag tycker att det är så jobbigt, det är liksom en helt annan slags av täppthet mot om man är sjuk. Jag får nästan lite klaustrofobi av att inte kunna andas ordentligt med näsan. Men det är något som jag egentligen mest lider av på kvällar och nätter, under dagarna glömmer man lite bort det där med täppt näsa när man har en 1.5 åring att springa efter!

Annars mår jag faktiskt bra, jag har ingenting att klaga över just nu och jag försöker njuta så mycket jag kan. Jag är verkligen inte en person som njuter av att vara gravid. Jag är väldigt glad över att min kropp kan bära mina barn och att allt har fungerat så enkelt för oss som det faktiskt har. Men jag kan inte säga att jag gillar att vara gravid, men jag tycker såklart att det är värt det när den lille väl tittar ut. Men just nu, mitt i denna graviditet, eller ja lite över halva tiden har ju gått! Så mår jag väldigt bra och jag njuter av varje sekund som jag mår bra. För jag vet också att det kommer en tid då jag inte kommer känna mig lika pigg och smidig i kroppen så jag försöker att uppskatta de små sakerna här i vardagen! Det enda som jag har att ”klaga” på kanske är att Covid-läget är så fruktansvärt dåligt här hos oss i Östergötland och jag som är i riskgrupp helst vill låsa in mig. Så vi har inte så mycket fritid just nu och jag är väldigt nojig över att träffa människor. Men vi försöker att göra det bästa av det och hoppas på att läget lugnar sig snart så man i alla fall vågar träffa lite fler personer utomhus igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s