Personlig lockdown

I fredags gick vår region ut med att vi går in i personlig lockdown. Det innebär i princip att vi går in i lockdown men att de är upp till var och en att följa det, det finns inga tvång eller regler kring det utan bara önskemål. Detta för att Östergötland är värst i hela Europa gällande antal smittade i covid just nu. Detta är så sorgligt tycker jag, att vi har misslyckats så grovt att de inte är Sverige utan Östergötland som är värst i Europa!

Trots att jag är anställd av regionen har jag många gånger inte stått bakom deras beslut under den här pandemin. Jag tycker att de många gånger har tagit beslut som skadat både personal och patienter mer än vad de skyddat då de nästan under hela året gått emot vad FHM har sagt och följt sin egen väg. Och det ser vi ju nu hur det har gått för oss…

Men det viktiga nu är ju att vi faktiskt börjar agera och inte fortsätter känna oss svikna och att vi kan göra hur vi vill. De nya ”restriktionerna” gick som sagt ut i fredags och de bad alla tydligt att ställa in sina valborgsplaner, och ändå har jag sett bekanta vara på olika firanden och folk umgås hit och dit på sociala medier. Jag tycker det känns väldigt respektlöst att bryta mot de nya riktlinjer vi har och stoltsera med det på sociala medier, väldigt ignorant mot vår vårdpersonal. De har bett oss följa de här restriktionerna i två veckor för att kunna lugna ner läget och ändå kan folk inte ställa in sina planer. Två veckor av våra liv är verkligen ingenting, speciellt inte när vi tänker att vi levt i den här pandemin i över ett år. Vill vi någongång inom en framtid kunna leva något mer normaliserat så gäller de ju att alla ställer upp nu och stannar hemma. De är ju inte alls kul men det är läget och de är ju bara att acceptera. Tänker att de suger ännu mer eftersom resten av världen börjar öppna upp och de får träffa andra. Även andra delar i Sverige är bättre där de lättar på restriktioner. Vilket somsagt gör att de suger ännu mer att vi ska låsa in oss helt. Men vi får ju bara acceptera att vi misslyckats här och bita ihop lite till och hoppas vi får träffa människor snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s