Gravid v. 23

Då var vi inne i en ny graviditetsvecka. Jag tänkte på det förra veckan, att egentligen blir det ju fel att jag skriver dessa inlägg på söndagar. Eller nej det är inte felet, men jag borde ju egentligen skriva om veckan som varit (alltså 22) och inte som veckan som kommer (v.23) eftersom jag inte kan se hur jag kommer att må under denna vecka…Men jag får helt enkelt uppdatera er lite hur jag mår utifrån dagen och veckan som varit. Även om rubriken kommer att bli den vecka jag går in i idag, hoppas det inte blir för rörigt!

I alla fall så känner jag att jag mår oförskämt bra just nu, jag har haft ganska mycket problem med min foglossning den senaste veckan men de två sista dagarna har jag inte haft mycket ont alls och det känns ju fantastiskt! Nu gäller det bara att inte göra för mycket så att den värsta smärtan kommer tillbaka igen, utan att försöka hålla den stadigt här där det inte gör så ont alls. Jag har mest problem med smärtan när jag sover eller sitter på soffan just nu i alla fall, sömnen blir ganska störd utav det faktiskt. Men som sagt utöver det så mår jag riktigt bra!

Det här är väl de veckorna som man mår som bäst, man har kommit ur den där värsta illamående/kräkningar/trötthetsperioden av graviditeten och man har inte kommit in i den tunga, tjocka trötthetsfasen än. Det gäller att njuta och ta till vara på de här veckorna när man känner sig på topp. Tyvärr så kan vi ju inte göra så mycket här just nu pga. läget med covid, men vi gör det bästa av det i alla fall! Vi försöker komma ut på skogspromenader varje dag, det känns som något som jag inte kommer orka/klara av hela vägen ut. Vi försöker hitta på saker på dagarna, nu när jag faktiskt har energi till det och inte bara känner att jag vill ligga på soffan.

Jag känner mig faktiskt ganska ogravid just nu om jag ska vara ärlig. Jag känner lilltjejen röra sig där inne ibland, men inte extremt mycket än eftersom min moderkaka ligger i vägen. Jag känner mig som sagt inte så tung än, även om jag börjat känna mig lite tjock. Men det känns som att jag inte reflekterat så mycket över att vara gravid den här veckan, då jag känner mig som vanligt igen. Det som har kommit tillsammans med energin är lusten att börja fixa här hemma, att boa. Jag vill rensa i förråd, gamla garderober, skafferiet och andra ställen som ser röriga ut. Det här är ju något som de säger kommer när man är gravid, lusten att göra det mysigt och ordningsamt inför nästa familjemedlem. Dock kommer jag inte ihåg att det började såhär tidigt förra gången? Men jag kanske bara har förträngt det haha. Jag försöker hålla mig i skinnet några veckor till i alla fall innan jag börjar med för mycket. Jag har sagt att vi inte ska köpa något förrän vi är under 100 dagar till BF och just nu ligger vi på 127. Så en månad till utan att fixa borde jag klara av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s