Gravid v. 26

Idag går vi in i vecka 26 och det innebär 104 dagar kvar till BF. Snart nere på tvåsiffrigt vilket känns väldigt skönt faktiskt. Samtidigt som det känns som jag redan varit gravid i ungefär 3 år så känns det skönt att närma sig tvåsiffrigt till BF i alla fall!

Jag har börjat titta på vad vi har för bebiskläder kvar från Charlie, vad kan användas igen och hur mycket små storlekar har vi. Vi har en jäkla massa kläder sparat och vi hade förvånansvärt mycket blått och ”pojkigt” om man får uttrycka sig så. Vi har såklart sparat det till lilltjejen i magen också för vi är inte så brydda, men sen kanske det inte blir de kläderna vi använder främst. När de är nyfödda så ser man ju oftast inte på dem vad de har för kön utan de syns via kläderna, så lite mer neutrala och tjejiga kläder vill vi nog inhandla också.

Utöver detta har vi inte börjat med något än till bebis. Som sagt så känns de som vi har gott om tid än. Eller nej nu ljög jag, vi har faktiskt börjat diskutera namn litegrann. Inget bestämt än men vi har i alla fall börjat prata lite om det och det känns ändå som vi gillar varandras förslag hittills och inget som vi är helt oense om.

Måendet har varit bättre denna vecka, jag har varit lite illamående på kvällarna igen dock. Känner mig tung i kroppen och som att jag ätit för mycket hela tiden. Jag har även haft väldigt mycket sammandragningar den här veckan. De kommer nästan varje dag när jag sätter mig och slappnar av, på kvällarna och när Charlie sover på dagarna. Det är något jag aldrig upplevde förra graviditeten, då var det första jag kände de värkarna som kom när det var dags. Hade inga sammandragningar alls vad jag kan minnas faktiskt, tror inte jag hade några direkta förvärkar heller.

Mitt BM besök i onsdags blev uppskjutet till tisdag nästa vecka då min barnmorska var sjuk. Så än har jag inga uppdateringar kring bebis därifrån. Men jag känner henne röra sig mer och mer nu så det känns betryggande. Jag har ju moderkakan i framkant vilket gör det svårare att känna rörelserna, men nu är hon så pass stor att jag kan känna henne ändå. Vilket är jättemysigt! Annars har jag nog inte så mycket att uppdatera om. Sommarvärmen har kommit de senaste dagarna och det är både underbart och hemskt när man är gravid haha. Jag älskar sommar och värme men känner direkt att jag inte tål värmen på samma sätt som vanligt. Så lär bli mycket skugga och bad för mig i sommar tror jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s