Gravid v. 27

Ännu en vecka har sprungit förbi och som jag skrev i fredags, vilken vecka! Sol och värme har stått på schemat hela veckan, det är ju för underbart!

Idag går jag som sagt in i vecka 27 och jag har insett att jag inte har tagit några bilder på magen denna gång. Förra graviditeten så tog jag bilder varje vecka och såg magen växa. Jag har kanske totalt tre mag-bilder denna gång! Det är klart att de är lite kul att ha och jämföra med, samtidigt som jag inte är så intresserad just nu känner jag. Jag känner mig inte så fin i min mage än, och därför tar jag heller inga bilder på den. Det är nog också en skillnad som blir mellan första och andra barnet. Första barnet har man all tid i världen att lägga på allt det där extra, medans nu är jag glad om jag får lägga upp fötterna den timman Charlie sover haha!

Jag var ju hos barnmorskan i veckan, de mätte magen, tog lite prover samt att jag fick lyssna på hjärtat. Allt såg fint ut och det är alltid betryggande. Alltid dagarna innan barnmorskebesök stressar jag upp mig och tänker att något är fel, så det var skönt att vi fick höra hjärtat så att man vet att hon har de bra där inne. Frågade även barnmorskan hur de ställer sig till covid vaccinet nu när de säger att man som gravid får ta det. Jag är ju helt klart för vaccin i vanliga fall men blir såklart nojig när de först sagt att man absolut inte ska ta som gravid men att de nu är okej. Men hon sa att de inte kan göra annat än att rekommendera att ta det såfort möjlighet ges då det absolut inte är bra att få covid när man är gravid. Och i fredags så fick jag faktiskt brev om att jag kan boka vaccinering så jag ska vaccinera mig den 14/6! Det känns så skönt att jag frågade barnmorskan kring det så jag slipper oroa mig, jag tänker att de har koll och jag litar på deras omdöme!

Annars då? Jag mår ganska bra överlag, foglossningen är tillbaka men jag har också levt ganska hårt den här veckan så inte så konstigt. Jag hoppas att de lugnar ner sig igen om jag också gör det. Har fått låna en gravid kudde av en kollega till Tom, så jag ska se om den kan hjälpa mig på nätterna då det är då jag lider som mest. Annars mår jag väldigt bra överlag faktiskt. Börjat få halsbränna regelbundet så det äter jag medicin mot, men det gjorde jag i princip hela graviditeten med Charlie så det var väl ändå väntat även denna gång! Och med medicinen så lider jag faktiskt inte alls mycket av det. Jag kör på en tablett som ska verka i 24 h och sedan de dagar det är extra illa har jag även tuggtabletter som lindrar direkt men bara under ett par timmar, vilket fungerar väldigt bra för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s