Gravid v.28

Okej vecka 28, när jag var såhär långt gången med Charlie så var vi i England och hälsade på Toms familj. Jag kommer ihåg det så väl för det var sista veckan som man får flyga enligt Ryan Air och jag hade fått med mig en lapp ifrån barnmorskan där det stod att jag fick flyga i fall att det skulle vara några problem. Vi hade bokat flyget hem sista dagen som jag var okej att flyga bara för at vara säkra och så var det en stor trafik olycka på vägen till flygplatsen, så vi satt fast där i timmar och missade såklart vårt flyg. Vi kom hem dagen efter, ingen ifrågasatte att jag inte borde flyga och allt gick så ”smidigt” som det kan gå när man missat ett flyg. Men oj vad arg och ledsen jag var där och då haha, alla hormoner i kroppen och stressen att det var sista dagen jag ”borde” flyga. Det gör jag inte om igen!

Men nog om det! V. 28 och jag känner mer och mer rörelser där inne. Hon sparkar inte så mycket men det är full aktivitet om kvällarna vilket är härligt. Jag är fortfarande väldigt trött och öm i kroppen hela tiden, men jag kör också på i full fart och vi har sovit väldigt dåligt pga. värmen som varit här. Så jag tänker att det kanske inte enbart har med graviditeten att göra, utan omständigheterna omkring också. Om jag bara lugnade ner mig lite och tog det något lugnare på dagarna skulle det säkert vara mycket bättre i både kropp och knopp. MEN jag känner också att jag inte kommer må bra psykiskt om jag inte kan/får göra det jag vill på dagarna. Så jag är hellre lite trött och öm i kroppen än att känna mig låst till att sitta hemma och ta det lugnt!

Magen växer också på ordentligt nu, det börjar kännas att den är i vägen när jag rör mig. Det är tungt att böja sig ner, eller snarare svårt att komma ner ordentligt. Det tar liksom emot när jag ska bära saker, eller lyfta in t.ex. barnvagnen i bilen. Så det börjar såklart bli lite tyngre överlag men jag tycker inte att de är så farligt. När jag ser tillbaka till förra graviditeten så kände jag mig nog mycket mer gravid då än vad jag gör nu. Jag tycker ändå det mesta fungerar bra trots att jag börjar känna mig stor.

Annars så börjar jag känna att det är dags att börja handla lite saker till lillan. Vi har inte köpt mycket än och även om vi har många veckor kvar så känns de skönt att slippa köpa allt på en och samma gång. Samtidigt känns det så tråkigt att handla massa saker nu och bara lägga det på hög, så jag kanske väntar lite till innan vi börjar handla det stora.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s