Småbarn på segelbåt

Jag skrev ju i fredags att vi skulle åka och med mina föräldrar på deras båt över helgen. Vi hade som tidigare nämnt mycket frågor kring hur det skulle gå och hur Charlie skulle reagera på att vara på sjön. Vi har ju ett barn som inte gillar att sitta still och leka med saker utan han leker väldigt aktiva lekar hela tiden. Det stillsamma håller kanske max 10 minuter på en dag ungefär, om han inte är trött och vit tittar på tv. Och som alla vet så har man ganska begränsad plats på en båt, så det kan inte vara så aktiva lekar där!

MEN! Det gick helt otroligt bra, helt över förväntan. Charlie var helnöjd hela tiden, eller nej det var ju en lögn…Är några barn helnöjda hela tiden? Men han gnällde inte en enda gång över att han inte kunde springa runt eller leka som han brukar. Det var så himla mycket nytt för honom att utforska så han var nöjd med att bara vandra runt i sittbrunn och leka med tamparna. Titta på andra båtar som vi mötte, fåglar som flög eller simmade förbi och vattnet som skvalpade. Han var också, såklart, väldigt imponerad över alla olika instrument och skärmar som pappa har på båten, mycket knappar att trycka på där olika saker kom upp på olika skärmar. Vilket jag tänker att alla barn uppskattar haha!

Vi hade ju även laddat upp med massa leksaker, vilket var perfekt när vi väl hade lagt till för natten. Vi hade köpt en vattenkanna, en hink, en pool, en båt och någon grej man kunde skjuta vatten med. Detta var också toppenbra, det var lite för kallt för Charlie att bada, eller nej han hade ju kunnat bada om han hade velat. Men han är lite av en badkruka när det kommer till kallt vatten så han var inte så sugen på att bada ordentligt. Men att leka med alla dessa leksaker på badbryggan tyckte han var superkul, så det roade vi oss med större delen av helgen. Vilket var toppen i två aspekter, han hade något att underhålla sig med och var nöjd, men han svalkade också av sig lite trots att han inte ville bada. För vi hade ju ändå ca 30 grader varmt, och att då gå runt med en stor flytväst gör ju lätt att man blir överhettad. Så han behövde ju svalka sig lite, och det är skönt att han kunde göra det på detta sätt och att vi inte behövde tvinga honom i vattnet.

Det var även väldigt smidigt med den lilla poolen vi köpt. Den hade man kunnat ha framme på fördäck men eftersom det inte finns någon skugga där så satte vi den på golvet i sittbrunn istället. Fyllde med bara lite vatten så att det täckte fötterna och under dagen så blev ju detta vatten ändå rimligt varmt så då satt Charlie till och med i det och lekte. Vilket var toppen! Så ska man med på en stor båt och barnen inte gillar att bada i havet eller är som Charlie och är lite av en badkruka men gillar att leka i vatten så är detta toppen! Charlie tyckte även att det var fruktansvärt läskigt när vi badade ifrån båten, han grät helt hysteriskt i evigheter varje gång någon hoppade i. Så jag tror också han var lite för rädd för att faktiskt våga gå i vattnet. Vilket också gör det väldigt bra med en pool så han vågade bada i.

Vi kommer definitivt att åka med flera gånger under denna säsong om vi får möjlighet. Det var en supermysig helg och vi alla hade det toppen. Det var så skönt att få lite svalare luft än vad det är här hemma stan. Charlie älskade varje minut av vår helg och han var så nöjd att få vara både ute på sjön och med sin mormor och morfar i två hela dagar. Jag trodde att det skulle vara jobbigare att vara med än vad det var, men samtidigt så var han på sin mormor konstant och ville inte veta av mig eller Tom större delen av tiden. Så för dem var de kanske jobbigare än vad det var för oss…Men alla var imponerade över hur bra det gick och att det faktiskt inte var något gnäll över huvud taget. Så tvekar ni och har hoppat över resor som denna bara för att ni tror att de inte kommer gå, testa! Köp lite leksaker och förbered med lite böcker och liknande och testa! Vi hade en mycket bättre helg än någon av oss hade kunnat tänka oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s