Gravid v. 30

WOW! V.30, det känns ju helt sjukt att skriva? 10 veckor kvar? Är det sant?? Jag hinner verkligen inte med den här gången. Jag börjar känna mig mer och mer gravid samtidigt som jag känner ganska på topp fortfarande. Jag är som jag skrev förra veckan, väldigt trött hela tiden. Men jag stannar heller aldrig upp och tar en minut för att vila utan kör på som vanligt. Så det kanske inte är så konstigt att jag är trött heller. Men jag hinner verkligen inte att ta det lugnt, det är fullt ös fram tills Charlie sover på kvällen. Och då är det så mycket som man själv vill/behöver hinna med innan läggdags. Det är tvätt som ska fixas, det är videos som ska redigeras, bilder som ska redigeras, hus som ska städas, umgås med Tom och allt annat som kommer med att ha en sambo och hus. Allt detta är ju såklart inte jobbiga saker, men det är ju sånt som gör att jag inte går och lägger mig i en rimlig tid på kvällarna trots att jag är trött. Men det är ju ett eget val att köra på så som jag gör, jag vet ju att Tom skulle ha full förståelse om jag saktade ner och han fick ta över lite mer en stund. Det stod även i gravid-appen den här veckan att det är dags att börja varva ner och ladda upp batterierna. Men jag vet inte alls hur det skulle gå till faktiskt, dels vill jag göra mycket på dagarna, så tråkigt att bara sitta hemma och vila. Men sen har jag också en 1.5 åring som inte tycker om att vila, så det blir vad det blir helt enkelt!

Men kroppsligt så mår jag fortfarande bra i alla fall, men jag har ganska mycket foglossning igen. Jag har ofta ont på nätterna när jag försöker att röra mig och vaknar ofta av smärtan. Jag har också väldigt svårt att sitta i soffan på nedervåningen så på kvällarna håller jag mig på övervåningen. Jag sitter i soffan i arbetsrummet eller i sängen istället. Då slipper jag gå i trappan och sitta i en soffa som gör att jag får ännu mer ont. Men det gör ju också att Tom och jag bor lite på olika våningar efter att Charlie somnat. Men jag tänker att det är så det får vara just nu, för det är nästintill omöjligt för mig att sitta i soffan utan att ha problem hela natten.

Jag tror att jag skrev detta förra veckan också men jag har så galet mycket sammandragningar. Men jag tänker att det hör ihop med att jag kör på lite för hårt egentligen. Men det är ju inget farligt, bara lite obehagligt och jobbigt. Så det är ju ingen fara med det. Snart är det kanske dags att köpa hem lite hallonbladste också på tal om detta, jag drack det dagligen med Charlie på slutet av graviditeten. Jag kommer inte ihåg om det är från v. 32 eller v. 35 som man kan börja dricka det? Men det ska ju göra att kroppen förbereder sig inför en förlossning, det stod att man skulle få mer sammandragningar av det för att förbereda kroppen. Men jag kände inget sånt förra gången om jag ska vara ärlig. Sen skulle det även göra att man blöder mindre eller under en kortare period efter förlossningen. Där har jag ju ingenting att jämföra med såklart. Men jag tyckte det var ganska gott ändå och jag läste många fördelar med att dricka det, som jag kan dela med mig av någon annan vecka när jag läst på lite mer igen! Så jag kommer nog att dricka det den här gången också. Jag tror ju gärna på dessa naturläkemedel eller vad man ska kalla det, så jag kommer köpa hem ett par påsar framöver och dela med mig av lite mer påläst info då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s