Semesterplanering

På onsdag går Tom på semester och det ska bli så härligt att få vara helt lediga tillsammans allihop. Vi har det ju väldigt lyxigt med att Tom faktiskt bara jobbar två dagar i veckan, så det blir ju inte jättestor skillnad. Men det är ju ändå skönt att inte ha den stressen av jobb ligga över Tom, han behöver inte bry sig på några veckor och det blir skönt för oss alla! I vanliga fall åker vi alltid ca två veckor till England under semesterperioden, vilket inte kommer att ske i år såklart. Jag tror att vi skulle kunna resa dit om vi ville men vi vill inte utsätta mig eller bebis för den risken att resa under Covid-19.

Vi har faktiskt inga riktiga planer för semestern i år, vi har mycket vi vill göra men det kommer nog enbart att styras av väder och känsla och ingenting som kommer att förbokas. Eller jo, vi har Toms föräldrar som förhoppningsvis kommer andra veckan i Juli, men med tanke på inreseförbudet som ligger just nu så vet vi inte om de kommer att kunna komma hit än. Men det som vi har tänkt försöka hinna med under sommaren i år är väl att styra upp inför lillans ankomst, köpa lite nya möbler och fixa i barnrummet. Vi vill även följa med mina föräldrar på sjön igen om möjlighet finns. Vi vill åka på dagsutflykter som till Gränna, Nyköping, Nävekvarn, Borenshult och liknande. Campa är väl ändå ett måste, förhoppningsvis kan vi matcha in det samtidigt som min bror och hans tjej har semester så vi kan åka ihop. Sen har vi även fått okej att låna pappas buss så vi kan campa i den och inte bara tält, vilket nog kommer vara skönt för min gravida kropp!

Jag tycker att det bästa är att inte planera upp hela semestern, den går så himla fort då plus att man kanske inte alls är sugen på att göra det som är planerat just då. Jag tycker mycket mer om att ta de lite spontant och ta de som det kommer. Vad känner man för just då och sen ta det ifrån det! Sen behöver man kanske lite mer planering nu när man har barn, men man behöver faktiskt inte boka in saker förrän dagen innan om man inte vill. Förra året så bestämde vi oss liksom vid 17 ena dagen att vi skulle åka till Öland och tälta vid 08 dagen efter. Och då ägde vi inte ens ett tält eller något, utan vi skrev ihop en lista med saker som behövdes. När jag lagade Charlies mat så åkte Tom och handlade alla nödvändigheter och när Charlie sov för natten packade vi bilen. Sen åkte vi direkt på morgonen och det gick hur bra som helst! Och det blir mycket roligare när man gör det för man verkligen känner för det just då och inte för att det har varit bokat i flera månader!

Vi blir ju även lite mer begränsade även i år på grund av smittorisken när man är bland folk. Men campa och åka på lite dagsutflykter tror jag är helt okej i alla fall. Speciellt eftersom vi åker till platser där vi kommer att vara utomhus och lätt kan välja att hålla avstånd. Jag hoppas bara att vädret håller i sig och vi får en riktigt fin sommar så vi kan sola och bada och campa hur mycket vi känner för det! Har ni några roliga sommarplaner inför era semestrar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s