Gravid v. 31

69 dagar kvar, 75% avklarat. Det börjar ändå kännas att de närmar sig samtidigt som det känns som en evighet kvar. Får ibland lite panik för vi inte köpt så mycket än, samtidigt som jag tänker att vi har de viktigaste från när Charlie var nyfödd. Men vi beställde faktiskt en bärsele häromdagen, men det kommer ett eget inlägg om det nästa vecka!

Kroppsligt så mår jag som de senaste veckorna, lite ont i ländrygg och höfter men inte allt för illa, väldigt mycket sammandragningar och en hel del halsbränna. Jag var hos barnmorskan i torsdags och hon sa väl att de är dags att börja ta de lite mer lugnt eftersom jag har så himla mycket sammandragningar. Så de senaste dagarna har jag faktiskt försökt att överlåta mer till Tom här hemma. Men jag har väldigt svårt att acceptera att jag inte ”kan” göra något, jag vill hjälpa till här hemma och jag vill orka med. Det tar vänligt mycket psykiskt på mig när jag inte får leva som vanligt och göra saker som jag vill göra. Så det är en svår balansgång!

Barnmorskan ställde även mycket frågor kring hur ”liten” magen var den här gången. Hon sa att de inte var något att oroa sig över sålänge jag känner bebis som vanligt men att de inte fick ”rätt” mått…det var inte min barnmorska då hon var på semester, så jag tänker att de kanske handlar om att de mäter lite olika. Eller jag hoppas det i alla fall. Hon sa ju att de inte var något att oroa sig över så jag tänker att jag får försöka lita på det. Jag ska ju tillbaka igen om ett par veckor så får väl fråga min barnmorska då vad hon tänker.

Snart behöver jag göra en liten inventering av vad som finns och vad som faktiskt behövs köpas lite mer noga, tror jag har skrivit det många gånger tidigare men jag kommer liksom aldrig dit…men vi är ju barnfria idag så jag kanske ska ta tag i det när jag faktiskt har tid att kolla i lugn och ro! Men annars är de nog bara att köra på de sista 25% av denna graviditet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s