Vad behöver jag köpa till min bebis?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se

Jag skrev ett inlägg förra året om vad man behöver till en nyfödd där jag tipsade om saker som vi inte hade klarat oss utan men också endel saker som de kändes som vi faktiskt hade klarat oss bra utan. Det mesta ifrån denna lista håller jag med om fortfarande, jag ser inte att man behöver så himla mycket till en nyfödd utan de klarar sig med ett par ombyten kläder och kärlek. Sen finns det ju saker som kan göra livet lättare som förälder, även om man egentligen inte BEHÖVER de sakerna. Så vad tänker vi att vi kommer att inhandla till den här bebisen då som vi inte hade senast?

Det som jag skrivit tidigare är ju en bärsele. Vi har köpt en Ergobaby 360 omni, vilket jag kommer skriva mer om i ett inlägg i veckan. Så vill ni ha lite recensioner kring bärselar så kika in under veckans gång! Som jag skrev i det länkade inlägget så är bärsele något som vi inte hade klarat oss utan med Charlie. Vi började använda den vid typ 7 dagars ålder tror jag, då han hade ont i magen mycket och den ”grodställningen” som de får i en bärsele hjälper mycket vid onda magar! Sen var det väldigt smidigt, då Charlie var en bebis som aldrig ville sitta/ligga själv, så var bärselen en räddning. Då fick vi möjligheten att fixa hemma och röra oss samtidigt som han var nöjd. Men den bärselen vi hade senast var inte toppen ergonomiskt sätt för den som bar, den var också inte jättelätt att använda när bebis var nyfödd och inte heller när han var så pass stor att han ville sitta framåtvänd. Så därav har vi beställt en ny till bebis den här gången!

Vi kommer också att köpa oss en adapter till barnvagnen. Det kommer då att göra så att vagnen förvandlas från vanlig vagn till en dubbelvagn. Det kommer vi enbart att använda när jag eller Tom är ensamma med båda barnen. Är vi båda två så kommer vi nog använda en vagn var eftersom vi har två vagnar redan. Men jag känner att det är nödvändigt med en sån här adapter eftersom att Tom kommer gå upp och jobba heltid igen efter september då permitteringarna tar slut då, då kommer jag vara ensam mycket med båda barnen och vill fortfarande kunna ta mig ut ordentligt.

En sista ”stor” sak som vi kommer att köpa inför den här bebisens ankomst är en baby björn babysitter, jag skrev i inlägget förra året att det var någonting som vi hade klarat oss utan och att vi inte var nöjda med den. Vi använde våran ca 3-4 gånger kanske med Charlie. MEN vi hade en billig ifrån Ullared som inte alls gav Charlie det stöd som han behövde. Därav gled han lätt ner i stolen och hamnade i en inte så skön position. Jag tror att det kan vara värt att lägga de där extra pengarna och få en ordentlig babysitter så att barnet är nöjd i den, speciellt när det är barn #2. Så som vi hela tiden satt med Charlie på oss och inte hade möjlighet att göra någonting annat då han grät så fort vi satte ner honom. Det kommer vi inte ha tid med när nästa kommer. Charlie kommer behöva uppmärksamhet och att man leker med honom och det kommer vara svårt om man ständigt ska sitta och hålla i lillasyster. Så vi ska faktiskt investera i en babysitter ifrån babybjörn och hoppas att hon är mer nöjd i denna än vad Charlie var i sin!

BabyBjörn Bliss Babysitter Cotton, Antracitgrå

Dessa är de ”stora” sakerna som vi kommer att köpa till lillasyster som vi känner är värda att lägga pengarna på. Vi har ju även kvar ganska mycket ifrån när Charlie var bebis såklart men skulle helt ärligt säga att man inte behöver så jättemycket mer utav de här stora ordentliga sakerna. Vi kommer att få låna en bedside crib även denna gång, vilket vi hade köpt oss annars. Det är också någonting som jag känner att jag inte skulle kunna vara utan. Utöver det så är det som sagt inte så mycket som jag skulle känna att vi saknar! Har ni några tips och råd kring vad ni inte kunde leva utan när era barn var nyfödda? Dela gärna med er i kommentarerna så man kan få lite tips och inspiration ifrån varandra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s