Äldre barn som inte går på förskola?

Det är andra Augusti och jag har redan fått känning på hösten? Det känns ju jättekonstigt, hälften av Sverige har ju precis påbörjat sin semester och jag känner att hösten smyger sig på? Men å andra sidan så är ju faktiskt vår semester över och det har kommit sämre väder här i Norrköping. Vi har regn till och från nästan varje dag just nu och det är behagligt och svalt ute igen, igår tror jag bara vi hade 19 grader ute. Det är ju rätt stor skillnad från för bara ett par veckor sedan då det var 30 plus! Jag kan tycka att sommaren inte behöver vara över än men klagar absolut inte på det här lite svalare vädret nu när jag börjar bli så pass stor. Jag kommer i princip inte i några andra skor än mina Birkenstock och smycken har knappt gått att få av på eftermiddagar/kvällarna nu när det varit så varmt. Så utifrån min gravida sida så är jag rätt nöjd med lite svalare temperaturer!

Tom börjar jobba idag, han kommer bara jobba lite grann här och där nu under de kommande två veckorna och sen får vi se om de drar igång ordentligt eller om heltiden börjar i September igen. Det känns ju sjukt lyxigt att vi har det såhär flexibelt med hans jobb samtidigt som jag verkligen bävar över att han ska börja jobba heltid i September. Vi har ju varit hemma tillsammans allihop i princip 1.5 år och det kommer vara så konstigt att Tom inte kommer vara med oss på dagarna sen. Även om han är hemma och smidigt kan hjälpa till med saker om det behövs så är det ju 100% upp till mig att underhålla barn, se till att det finns mat på bordet och att allt flyter smidigt för barnen i höst. Det känns så läskigt. Man är så van vid att vara två och kunna säga att nu behöver jag fokusera på det här kan du ta Charlie en stund eller liknande. Jag känner redan efter en halv dag idag, hur långtråkigt det lätt kan bli! Vi har liksom gjort allt redan innan lunch?? Men förhoppningsvis finns de väl lite öppna förskolor framöver, ser ut som att de kommer öppna upp för utomhusaktiviteter nu när semester veckorna är över. Så då får vi försöka ta oss iväg på det så det händer något och Charlie får leka med lite andra barn.

Jag älskar att vi har möjligheten att ha honom hemma såhär mycket men jag får dåligt samvete över att vi inte träffar så mycket andra barn som han kan leka med. Vi känner ju inte allt för många med barn i samma ålder och det är svårt att träffa folk nu under Covid. Det känns ju som att alla träffar sina barns kompisar genom just öppna förskolan och vi har inte haft den möjligheten som sagt. Så jag känner att vi behöver träffa nya kompisar till Charlie så vi har lite mer att göra under dagarna…Men det kanske kommer. Jag vet liksom inte hur vi ska fördriva dagarna annars om det bara är han och jag och regnigt väder hela tiden? Vi älskar att vara ute men tillsist känns de ju som att vi inte har så mycket kvar där att göra heller? Nej just nu känns de ganska svårt med allt faktiskt, vad ska man göra om dagarna för att både jag och Charlie ska ha det kul/bra? Och hur ska vi hinna/orka med att styra med allt när lillasyster kommer också? Det känns som att alla har sina barn på förskolan och ingen är hemma och kan beskriva hur de gör för att få en mysig och bra vardag för alla…Men vi får helt enkelt försöka lista ut det och hoppas att det finns lite mer aktiviteter i höst än vad de har gjort tidigare så vi kan hitta på något kul jag och barnen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s