Hur man håller sina barn nöjda utomhus?

Vi är ju en familj som älskar att vara utomhus, oavsett om de gäller parklek, skogspromenader, camping eller ja you name it. Är man i en park är de kanske inte så svårt att ha sina barn nöjda såklart, eller ja, de beror på vad man har för barn antar jag. Charlie har aldrig varit jätteintresserad av lekparker, det är först nu som han tycker vissa är lite roliga. Men att gunga eller gräva i en sandlåda har aldrig riktigt varit hans grej. Så även när man går till en lekpark kan man behöva tänka till ibland för att barnen ska vara nöjda.

Men speciellt skogspromenader och campingturer där man är ute många timmar eller även flera dagar. Hur gör man då för ett barnen inte ska tröttna? Det är också såklart olika beroende på vad ens barn har för intresse. Men jag tänkte dela med mig av vad som faktiskt funkar för oss! Nu är Charlie ett väldigt aktivt barn som sällan gillar lekar/pyssel där man sitter still och gör någonting. Han vill att de ska hända saker hela tiden och han har VÄLDIGT mycket spring i benen och det kanske även är det som gör det möjligt för oss att vara ute såhär mycket som vi faktiskt är. Jag menar en vanlig dag så ber Charlie om att få gå ut redan innan frukost, oftast kan vi avleda med annat men när klockan är senast 07 så är vi oftast i parken och leker. Sen är vi ute i olika parker i området, badplatser, eller promenerar runt här fram till lunch och sovstund. Eftermiddagarna brukar se liknande ut, men då går vi oftast i skogen ett par timmar innan de är middagsdags och de sista timmarna på dagen är vi inne eller på altan och leker. Så jag menar vi är faktiskt ute majoriteten av Charlies vakna tid, vilket är underbart!

Men i alla fall, vad är de som vi gör för att få honom att tycka de är kul när vi är ute längre stunder? Oftast så handlar de om att låta Charlie bestämma agendan, om vi bestämmer att vi ska till skogen så låter vi honom välja vart i skogen vi ska gå och hur mycket han vill utforska. Vi har sällan en bestämd tid att följa för då måste vi säga nej till allt utforskande och stressa runt. Det är inget som någon av oss tycker är kul. Om Charlie får vara med och bestämma och utforska på sina villkor så tycker han att de är mycket roligare, och han lär sig mycket mer!

En annan sak som alltid funkar för oss är också att vara nära vatten, oavsett om de handlar om att bada, leka i vattenpölar eller kasta sten från en brygga så är det alltid en hit. Det går liksom inte att ha ett uttråkat barn nära vattnet (utifrån vår erfarenhet då), det enda som kan bli problem är ju om det är för kallt för att bada och Charlie blir badsugen. Då kan de bli lite bråk kring det men i övrigt är de en toppen aktivitet.

Vi har gjort en video där vi delar med oss av fler tips och även klipp ifrån olika aktiviteter som vi gillar att göra utomhus med Charlie som jag lägger in här nedan. Om ni är intresserade av att kika lite mer kring vad vi gör eller bara tycker det är kul att se de på video istället för att bara läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s